Saga se privodi kraju: Nema uvjeta za Mamićevo izručenje

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine ocjenjuje da nema uvjeta za izručenje Zdravka Mamića Hrvatskoj i takvo mišljenje proslijeđeno je Sudu BiH koji treba donijeti konačnu odluku o takvom zahtjevu hrvatskog pravosuđa.

Pozivajući se na svoje neimenovane izvore u državnom tužiteljstvu, Dnevni avaz navodi da je u utorak poslan prijedlog Sudu BiH da se odbije zahtjev za izručenje bivšega izvršnog direktora Dinama koji je pred sudom u Osijeku nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora.

Mamić je početkom lipnja, uoči izricanja presude, pobjegao u Bosnu i Hercegovinu i ondje dobio utočište na temelju činjenice da uz hrvatsko ima i bosanskoheregovačko državljanstvo.

Hrvatsko Ministarstvo pravosuđa je zahtjev za Mamićevo izručenje uputilo tijelima vlasti u BiH 18. lipnja, a pravorijek u ovakvim slučajevima donosi Sud BiH.

Konačna odluka o tome hoće li netko biti izručen drugoj državi na temelju sudske odluke uvijek je u rukama ministra pravosuđa BiH.

Avaz konstatira kako je mišljenjem Tužiteljstva BiH, prema kojemu ne postoje zakonski uvjeti za Mamićevo izručenje Hrvatskoj, olakšan posao Sudu BiH koji sada može samo konstatirati tu činjenicu.

Više nema nikakvih izgleda da se Mamića izruči Zagrebu čime se saga o najtraženijem hrvatsko-bosanskom bjeguncu, kako stvari stoje, privodi kraju, piše Avaz, prenosi Hina.

(www.jabuka.tv)


15 komentara

 • Ti si naša ljubav, mi smo tvoja snaga!!
  ZM ĆAĆA!! NEDAJU TE TVOJI HERCEGOVCI!!!
  Nek ga puse orjunisti i komunisti!!
  BOG I HRVATI!!!!!!!!!!

  10
  14
 • Rvatina licemjerna ne želi poštivati zakon države u koju se kleo. Što je rvatine ne smeta vam njegovo hvalisanje po beogradu da je juga bila lijepa i lijepo živjeti u njoj zajedno. A smeta vam dr Željko Jovanović koji je bio u HV u ratu liječio ranjene gardiste. Smeta vam što je davno upozorio na hns kriminalce. I vi volite hrvatsku. Kako da ne pojedini licemjeri pokvareni. Ajjjmo u zatvor mali mišiću maminjo popišanko !!

  4
  1
 • Koji glupi clanak i prepisivanje. Pa jasno je da po ovoj presudi ne moze bit izrucen jer je taj sporazum napisan pola godine kasnije od pocinjenja kaznenog djela za koji je osuđen, znaci krao je. Ali sad ide novo suđenje za duplo veci iznos koji su ukrali iz dinama i gada ce bit izrucen jer je to djelo iz 2014

 • Tebi bi dao 1000 eura da samo jednom rečenicom mi objasniš što su to orjunisti…Pa jbt ti samo pričaš o nekim komunistima,orjunašima…To si naučio od vele predsjednice masonke Kolinde koju financiraju ovakvi ko ovaj ratni profiter kojeg braniš…A unutar stranke koja ti priča o komunistima i nekoj orjuni su ti 95% reformirani komunisti i njihovi potomci…Dovoljno je vidit koju su pljačku napravili i u Hrvatskoj i kod nas svih ovih 25 godina koliko vladaju..Al dok je nojeva i ovaca bit će mesa za njih i vune….

  3
  1
 • Tu orijunu itd izmišljaju hdz da skrenu temu razgovora kada netko spominje njihov kriminal krađu korupciju. Svak ko glasa za hdz voli lopovluk pa zato glasa za lopine, oni su mu idejne vođe.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.