Zdravko Mamić ostao u BiH

Je li Zdravko Mamić bio na korak od bijega iz Međugorja? Prema saznanjima Večernjeg lista Mamićevi odvjetnici već su putovali u Saudijsku Arabiju. Prema informacijama koje je doznao Večernji.hr vodili su razgovore s institucijama i dogovarali njegov prihvat. Bijeg su planirali privatnim avionom iz Mostara u UAE.

18:57 – Pokušali smo kontaktirati i Zdravka Mamića. Začula se automatska poruka teleoperatera: “korisnik trenutno ne može odgovoriti”. Nedostupan je i Zoran Mamić.

18.55 – Doznajemo da je Mamić imao charter let naručen za 17.00 u Mostaru. No, iz njegovog tima odustali su od tog plana zbog straha da je raspisana nova tjeralica za Mamićem.

18.50 – Nije to točno, evo me u Međugorju, nigdje nisam pobjegao. Točno je samo da je moj brat Zoran bio kod mene u posjeti i vratio se u Emirate, gdje i radi – kazao je u telefonskoj izjavi za Dnevni Avaz Zdravko Mamić. Prema njegovim riječima, radi se o budalaštinama.

18.48 – Ujedinjeni arapski emirati član su Interpola i ukoliko se za Mamićem raspiše tjeralica emirati bi ga trebali izručiti Hrvatskoj.

Podsjetimo, Vrhovni sud je ukinuo rješenje Županijskog suda u Osijeku iz srpnja, kada je optužno vijeće odbilo zahtjev USKOK-a za istražni zatvor u tom, drugom sudskom postupku. Predomisle li se osječki suci pa ipak izvijećaju novi istražni zatvor, otvorit će to vrata ka mogućem izručenju Zdravka Mamića u ruke hrvatskog pravosuđa. Sud će odlučivati 30. studenoga.

Mamiću je, podsjetimo, određen istražni zatvor nakon što je u lipnju nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora u prvom postupku, gdje se njega, brata mu Zorana, Damira Vrbanovića i Milana Pernara tereti za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama.

(www.jabuka.tv) 


17 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.