Zbog reketarenja, ”McDonald’s” u Mostaru zatvara restoran!?

”McDonald’s” restoran u Mostaru će, zbog višemjesečnih prijetnji, pokušaja ucjena te, na kraju zahtjeva da se poštuju pravilnici tzv. Herceg-Bosne, poduzeti radikalan korak i, najvjerovatnije zatvoriti svoj restoran, saznaje ”Dnevni Avaz”.

Mreža korupcije

– Državnim istražnim organima uputili smo sve dokumente u kojima se od McDonald’sa decidno traži novac, a da bi prestale ucjene i kontinuirani napadi na naš rad u tom gradu. Zbog interesa istrage detalje vam ne mogu dati. Svakodnevno primamo prijetnje, ali nećemo pristati na reketarenje, ulazak u mrežu korupcije niti politička potkusurivanja, čak i pod cijenu zatvaranja našeg restorana – istakao je Adi Hadžiarapović, direktor marketinga i komunikacija tvrtke ”ilese 581g DL McDOnald’s”

mcdonalds_mostar_2

Prema njegovim riječima, kulminacija pritiska je inzistiranje županijske sanitarne inspektorice Branke Kordić-Udovičić da se poštuje Pravilnik o mikrobiološkim standardima iz Narodnog lista ”HRHB 22/95”?!

U tekstu Dnevnog Avaza još se između ostalog navodi kako je Hadžiarapović odbacio navode o postojanju bakterije u salati ili bilo kojem proizvodi za što postoje svi dokumenti, te dodao da je ista salata u superreviziji nalaza potpuno ispravna.

(www.jabuka.tv | Dnevni Avaz)

17 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.