Zbog radova sporije odvijanje prometa na cesti M6 Grude – Ljubuški

Kada je u pitanju stanje na cestama, prometuje se po suhim ili djelomično vlažnim kolnicima, a zbog niskih temperatura moguća je
mjestimična poledica na cestama u gorju.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog većeg klizišta zatvorena je Zenička zaobilaznica (između naplatnog mjesta Zenica sjever i M- 17). Na dionici M-14.1 Gradiška – Dubica (na ulazu u Orahovu), zbog aktiviranja klizišta promet se odvija usporeno.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG) zabrana je prometa za teretna vozila, dok osobna vozila prometuju otežano.

Zbog radova na razminiranju terena, usporeno se prometuje na dionici M-14.1 Brod – Odžak (na lokacijama Poloj i Liješće).

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

  • M-5 Jajce – Donji Vakuf (u tunelu Skela),
  • M-6 Grude – Ljubuški (Prispa), ulaz u Stolac, Stolac na raskrižju M-6 i R-427,
  • M-17 Jablanica – Mostar (Donja Jablanica), Konjic (raskrižje za Orahovicu),
  • M-17.6 Dračevo – Svitava,
  • M-18 Semizovac – Olovo (Čevljanovići – Nišići),
  • R-428 Ravno – raskrižje M-6 (Ljubinje – Trebinje).

Zbog klizišta na dionici M-20 Foča – Goražde (kod mjesta Filipovići), promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog izbjegavanja zastoja i gužvi, mole se vozači i pješaci da koriste alternativne pravce. Zbog oštećenog mosta na dionici Rudo – GP Uvac, zabranjen je promet za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko – Gunja.

Sukladno zakonskim odredbama, do 01.04. na cestama u BIH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu, stoji u priopćenju AMSBiH.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.