Zbog požara u Parku prirode Blidinje proglašeno stanje prirodne nesreće

Zbog velikog požara koji već peti dan bukti podno Čvrsnice u Parku Prirode Blidnje, i koji se širi prema objektima, Općinski načelnik općine Posušje Ante Begić je na prijedlog Stožera Civilne zaštite općine Posušje proglasio stanje prirodne nesreće za ovo područje.

Požar je uzrokovao veliku materijalnu štetu na šumskom zemljištu, biljnom i životinjskom svijetu.

U četvrtak ujutro su dva helikoptera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koji su vodu zahvaćali iz Blidinjskog jezera, nastavila s gašenjem požara.

Danas je u tijeku velika mobilizacija tako da u gašenju požara osim ljudstva iz Posušja pomažu ekipe iz Jablanice, Tomislavgrada, Gruda, Mostara, Širokog Brijega i vojska Oružanih snaga BiH.

Prirodnom nesrećom je obuhvaćeno područje MZ Poklečani, K.O. Konjsko – Bare i općina Posušje.

Požar na Čvrsnici ponovno gase helikopteri OS BiH

U srijedu poslijepodne požarište su posjetili predstavnici Federalne uprave Civilne zaštite, Ministarstva sigurnosti BiH i Ministarstva prometa i komunikacija.

(www.jabuka.tv)

13 komentara

 • Evo jedna zagonetka.
  Gdje su uhljebi kad ih najviše trebaš, a nisu izbori???
  Tko prvi pogodi ima od ovce zvonce
  Pozdrav cijepljenim HDZovcima

 • Dignite ove sto su uzurpirali Blidinje, besplatno dobili mjeseca i prodavali, ove sto su na drzavnim jaslama a ne rade i ne idu na posao, ove sto su svaki dan gore u krivolovu izd.. Takvi su sada daleko od vatrene stihije tko i od rata sto su bili.

 • Lani je GSS sa dobrovoljcima gasio požare iznad Kočerina cijelu noć pred Gospojinu, dok je cijepljena HDZ vrhuška po širokobriješkim restoranima jela janjetinu.

  Sokove, piće i hranu su im naravno donijeli mještani..jer Miru ne zanimaju takvi..ipak se treba naslikavati .

 • Ustani sirotinjo gasi,gasi..ko sto je bilo i u ratu..sirotinja..nijedan od tajkuna i politicara sin nije poginuo..”kako to”pa etooni se snasli..nemoraju oni ic…oni u logistici..pokralo di je sta stiglo..po smecu si im mogo vidit napredovanje u kradi..bilo vise smeca..ahaha..zbilja..zato braco u boj,u boj,branite to svoje gore..a da i izgori nisu se znoili za to..opet zali boze sirotinje..stradat.ce..

 • Izgorilo je to onog momenta kad je pocela bespravna uzurpacija tog prirodnog blaga. Banda sebi okolcila, rovila, pravila na divlje, neki prodavali. Sirotinja gore nema nista. Neka gospoda ide gasiti pozar a imaju novac neka kupe kanader za te namjene. Sve džabe dobili.

 • Da pitam ove što pišu nek cijepljeni idu gasiti,pa debili jedni,kakve veze cijepljeni imaju s ovim?Ograničeni ste,život provodite po kladionicama jer ste dangube i neradnici.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.