Zbog novca slagao da mu je poginulo dijete?

Policija optužuje Dženana Beširevića (28) iz Banjaluke da je slagao da mu je u promentoj nesreći dijete poginulo, a supruga teško povrijeđena, kako bi u etno-selu u kojem je radio dobio novac unaprijed.

Ukoliko se u postupku koji se protiv njega vodi dokaže krivica, biće to do sada najprizemniji postupak ovog Banjalučanina, a koji je policiji i te kako poznat odranije.

Sumnja se da je Beširević 28. kolovoza u etno-selu Kotromanićevo u Doboju, gdje je bio roštilj majstor, više puta uzeo avans na platu tvrdeći da mu je dijete podleglo nakon prometne nesreće. Cifra se na kraju nabrala i dostigla iznos od 2.500 maraka.

Njega su, kako je potvrđeno “Nezavisnim”, uhitili pripadnici banjalučke Policijske stanice Lauš, a osim prevare u Doboju, osumnjičen je i za tešku krađu izvedenu u Banjaluci. Teška krađa izvedena je pod okriljem noći između 10. i 11. svibnja, kada je provaljeno u kuću u banjalučkoj Ulici braće Miletića te ukradeno oko 7.300 KM.

Nakon dokumentovanja predmeta protiv osumnjičenog će nadležnim tužilaštvima biti dostavljen izvještaj“, priopćila je u petak Marija Markanović, PU Banjaluka, navodeći inicijale Beširevića.

Dakle, sumnja se da je u samo ova dva slučaja Beširević ukrao oko 9.800 maraka, ali je, prisjetimo se, njegova prošlost također gotovo podjednako mračna.

Uhićen je i početkom travnja, i to zbog četiri teške krađe, kojim je vlasnike kuća, kako se sumnja, pokrao za gotovo 20.000 maraka. Tada je potvrđeno da se sumnja da je provaljivao vrata ili prozore kuća, odakle je krao novac, ali nije bio “gadljiv” ni na zlato, srebro i ostale vrijednije stvari.

Nakon završenog ispitivanja, a po nalogu dežurnog tužioca, tada je pušten na slobodu, a odlučeno je da u redovnoj proceduri protiv njega bude podnesen izvještaj tužilaštvu.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: