Stadion Imotskog proglašen jednim od 10 najljepših na svijetu

Estadio BBVA Bancomer u Meksiku, HPCA Stadium u Indiji, Big Sky Golf u Kanadi, Estadio Comunal D’Andorra u Andori, Queenstown Event Centre na Novom Zelandu, CenturyLink Field u Seattleu, Floating Stadium u Singapuru, Hasteinsvollur na Islandu, staza u Monte-Carlu i – Gospin dolac u Imotskom.

Ako pitate ugledni BBC, to je deset najljepših sportskih borilišta na svijetu.

“Čini se da je cijela Hrvatska stvorena za objavljivanje fotografija na Instagramu, pa nije ni čudo da je ova predivna zemlja dom jednom od najljepših stadiona na svijetu. Smješten blizu hrvatsko-bosanske granice, Gospin Dolac može primiti do 4000 gledatelja i sigurni smo da je bilo onih hrabrih koji su se penjali po stijenama kako bi imali što bolji pogled”, stoji u komentaru BBC-ja, koji je Gospin dolac smjestio na 6. mjesto.

Doduše, objavili su fotografije plana novog stadiona, odnosno kako bi on trebao izgledati dođe li do obnove, ali fotografije doma NK Imotskog svejedno su prekrasne. Inače, Gospin dolac izgrađen je u prirodnoj vrtači na rubu Modrog jezera. Gradnja je započela 1978. godine, ali je prekinuta zbog nedostatka sredstava. Tek 1989. godine zadovoljeni su uvjeti za službena natjecanja, a 2000. godine postavljen je novi travnjak te su nadograđene svlačionice i tribine

Najboljim stadionom proglašen je velebni Estadio BBVA Bancomer u meksičkom Monterreyju.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • zasto na popisu nema Arena vrapcici,jedan ultra moderan stadion sa svim pratecim objektima,okruzen smetljem,smradom..na kojem igra nekadasnji prvoligas,trenutno treceligas velez iz vrapcica ?

  • Mitre, lijepo opisa diva iz predgrađa, ali zašto si zaboravio napisati da se u njegovu grbu nalazi zločinačka crvena petokraka. Neće smradovi da je ukolove, iako su 1991. (uz Hrvate i ostale) pobijene stotine muslimana od strane onih koji su nosili taj nakazni znamen na čelu. Neka je slobodno utisnu sebi u guz…, a mogu jednu odnijeti i utisnuti je nakaznom jednonogom “maršalu” Brozu u šup..,.

Komentiraj: