Zbog niskih temperatura moguće poledice na cesti

Autocesta Kiseljak snijeg

Zbog niskih temperatura u nedjelju ujutro moguće je formiranje poledice te vozači vožnju trebaju prilagodi uvjetima na cesti. Veća poledica moguća je u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Ugaženoga snijega na kolniku ima na cestovnim smjerovima: Ključ – Bihać, Bosanski Petrovac – Drvar, Livno – Bosansko Grahovo – Bosanski Petrovac i Livno – Mrkonjić Grad, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, a značajnija je na cestovnim smjerovima Konjic – Mostar i Prozor – Jablanica, kao i cestama na širem području Sokoca, Kupresa, Bosanskoga Grahova, Doboja i Bijeljine.

Na planinskom prijevoju Borova Glava na cestovnom smjeru Livno – Šuica sve su učestaliji izlasci divljih konja na kolnik.

Na dionicama kroz usjeke mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja.

Zbog lošega stanja kolnika i čestih prometnih nesreća iz BIHAMK-a ne preporučuju kretanje dionicom magistralnoga puta M-14 Srbljani – Bosanska Krupa. Vozači mogu koristiti alternativni smjer R-402 Cazin – Stijena – Ljusina.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktualni, na graničnim prijelazima Bosanski Brod – Slavonski Brod i Orašje – Županja, tako da se na ovim prijelazima tijekom dana prometuje usporeno. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Izmjene u režimu prometa u Hercegovini:

M-6 Čapljina-Studenci (raskrižje s R-425 u naselju Trebižat) – zbog radova na rekonstrukciji raskršća, prometuje se jednom trakom naizmjenično.

M-6.1 Prolaz kroz Mostar – zbog radova na izgradnji glavnih kanalizacijskih kolektora Grada Mostara, od raskrižja Šemovac do raskrižja kod Doma zdravlja, prometuje se izmijenjenim režimom prometa, uz postavljenu signalizaciju.

R-435 Nevesinje – Berkovići – u tijeku su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji ove dionice, zbog čega se promet odvija naizmjenično, jednom trakom.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: