Zbog kredita BiH će rezati broj zaposlenih u javnom sektoru

Odbor izvršnih direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) mogao bi u prvom tjednu rujna održati sjednicu na čijem je dnevnom redu odobravanje kredita od 1,075 milijardi KM za BiH.

Odbor MMF-a u Washingtonu primio je pismo namjere koje su potpisali svi članovi Fiskalnog vijeća BiH, a u tom dokumentu navedene su sve reformske mjere na koje su se do 2019. godine obvezale sve vlasti u BiH, objavio je Dnevni avaz.

Pismom namjere predviđeno je smanjenje ukupnog broja zaposlenih u javnom sektoru koje će biti osjetno već početkom 2017. godine, piše Dnevni avaz, koji je imao uvid u ovaj dokument.

U pismu se navodi da će doći do poboljšanja usmjeravanja socijalne pomoći radi pružanja zaštite najranjivijim grupama.

”Vlasti u pismu namjere obećavaju da će se suzdržavati od bilo kakvih radnji koje bi oslabile aranžman valutnog odbora i Centralnu banku kao instituciju, a posebno od korištenja deviznih rezervi za bilo kakve potrebe proračuna ili javnih ulaganja”, piše Dnevni avaz.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • Zar nije ovo isto svugdje u svijetu ? Jel ovo prvi slučaj ikad zabilježen u BiH ?
    Sve so to planski organizira sa jednog mjesta.
    A političari…pa ima li gluplje kategorije ljudi…? ti ne znaju sline obrisat…a ne da vode države

  • Ono što je puno opasnije i pogubnije od ovih nesuvisnih kazni i lodosti je da nam ovu državu vode takvi ljudi,lopine,lopovi,oštopleri,mafija sa kojim smo mi popušili za narednih 100 god. Oporavka nam nema,niti spasa.Naša djeca ,unučadi su osuđena na patnju i dužničko ropstvo zbog istih.

Komentiraj: