Zbog čega Disneyjevi likovi većinom nemaju mamu?

Možda ste primijetili da većina Disneyjevih likova nema mamu.

Bambi, Pepeljuga i Belle, nemaju ili izgube majke na početku priče. Zbog toga ih odgajaju očevi. Ako mislite da je to samo slučajnost, nije.

Postoji praktičan razlog. Disneyevi filmovi traju 80 ili 90 minuta i govore o odrastanju. Zapravo se radi o tom danu u vašem životu kad morate prihvatiti odgovornost. Ukratko, puno je brže da likovi odrastu kad im oduzmete roditelje. Bambijeva majka strada, pa mora odrasti. Belle ima samo oca, ali on se izgubi, pa ona mora zakoračiti u tu poziciju, otkrio je izvršni producent Don Hahn, prenosi 24sata.hr.

Druga teorija se odnosi na tvorca Walta Disneya. Priča je povezana s Disneyjevom kupnjom kuće za svoje roditelje, a kasnije i gubitkom majke u tragičnoj nesreći zbog peći. Hahn navodi da postoji mogućnost da je ova strašna nesreća također moguć razlog.

Uzimajući u obzir da mama znači sigurnost i brigu, sada je jasnije zašto likovi u Disneyevim filmovima uglavnom nemaju mamu. Tako su prisiljeni brzo odrasti, donositi odluke i pisati vlastite priče. Možda su zato Disneyevi filmovi, na kraju krajeva, toliko posebni, piše Bright Side.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.