Završetak nastave u Mostaru bit će prolongiran tjedan dana

Završetak nastave u osnovnim i srednjim školama na području Mostara umjesto 13. lipnja bit će prolongiran za tjedan dana kasnije. Ova odluka je donesena na sastanku predstavnika sindikata, ravnatelja pedagoških zavoda i ravnatelja osnovnih i srednjih škola s resornim ministrom Zlatkom Hadžiomerovićem.

Naime, tri radna tjedna, odnosno 15 radnih dana koji su u veljači izgubljeni zbog snježnog nevremena i zapadanja grada u stanje elementarne nepogode, bit će nadoknađena.

Prema Hadžiomerovićevim riječima, tri tjedna se obvezno moraju nadoknaditi, no to se neće mnogo odraziti na nastavu, jer će ista biti produžena samo tjedan dana.

”Jedan tjedan se već nadoknađuje. Pet nastavnih dana u razdoblju od 6. do 10. veljače najvjerojatnije se neće nadoknađivati ili će se ti dani nadoknađivati, ali skraćeno. No, o tome još nije donesena konačna odluka. A drugih pet dana kada nastava nije održana u razdoblju od 13. do 17. veljače nadoknađivat će se po okončanju nastavne godine u skladu s kalendarom. Osim toga, koristit će se i subote da nam na kraju godine ostane što manje dana za nadoknadu”, kazao je Hadžiomerović.

Istaknuo je kako je ravnateljima osnovnih i srednjih škola dano na volju sami odlučiti kada će subotom nadoknađivati nastavu. Iz tog razloga u nekim školama već protekle subote je bilo radno, a u nekim pak ne.

”Mislim da će sve osnovne škole zadanu po dogovoru normu ispuniti, što zasigurno neće biti slučaj i u svim srednjim školama. Oni će djelovati po potrebi za nadoknadom”, istaknuo je Hadžiomerović, piše Dnevni list.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.