Završeno testiranje osoba iz Sarajeva, Žepča i Mostara, svi nalazi negativni

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu završeni su nalazi testiranja šest uzoraka osoba za koje se sumnjalo da su zaraženi koronavirusom.

Svih šest nalaza je negativno, potvrdila je za Klix.ba direktorica KCUS-a prof. dr. Sebija Izetbegović.

Testiranje je izvršeno za osobu iz Žepča, dvije iz Mostara i tri iz Sarajeva.

Direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović je naglasila da nema mjesta panici, ali da svi trebaju biti na strogom oprezu te apsolutno poštovati sve propisane mjere prevencije s ciljem zaštite i sprečavanja širenja koronavirusa.

Jučer testirani uzorci dvojice građana Goražda su također bili negativni.

Iz rukovodstva Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu apeliraju na sve građane da ne nasjedaju na lažne vijesti i spekulacije te da će u slučaju bilo kakve promjene KCUS blagovremeno informirati građane.

Podsjećaju građane na važnost poštivanja uputa kriznih stožera tj. izbjegavanje većih okupljanja, često pranje ruku, provjetravanje prostorija, izbjegavanje rukovanja, grljenja, ljubljenja, smanjeno kretanje (posebno starijim osobama) te jačanje imuniteta.

Koronavirus: Najnovije vijesti iz minute u minutu

(www.jabuka.tv)

8 komentara

  • Nitko se ne pita zašto u hercegovini nema korone. Točan odgovor je VJERA U BOGA i GOSPU MEĐUGORSKU. Dok druge nevjerničke države Bog kažnjava, mi se uz molitvu i u Boga svevišnjeg uzdamo. I sigurni smo.

    • Daj ne seri bgt. I budala zna sto nema, nit imamo ekonomiju, nit turizam, nit normalan asfalt, nit ista sto druge države imaju, normalno da ce sve zadnje ovdje doci. Po tvojoj logici je onda Vatikan leglo zla jer tamo ima korone, necu ni pricati o Italiji, mi smo veci vjernici i veci katolici i od njih i svakoga, a evo u Turskoj jedan jedini slucaj, dakle po toj tvojoj bijednoj logici Turska je sveta zemlja i Islam pravi put a? Nisi na to pomislio u tom svom jadnom fanatizmu bijednice? Poklopi se usima i nadaj se da iduci tjedan i ovdje ne bude bitno drugacije, s obzirom kako kreteni poput tebe razmisljaju i ponasaju se, postavljajuci se oholo, s visoka, i bez ikakve brige i opreza. Zalosno.

  • Eno Dodik dobio suglasnost da svi koji ulaze u RS budu 14 dana u izolaciji na graničnom prijelazu koje će kontrolirati i vojska.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.