Završen sastanak u Aluminiju: Računica pokazuje da je moguće ponovno pokretanje ljevaonice

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i ministrica financija FBiH Jelke Milićević održali su sastanak s predstavnicima uprave, Nadzornog odbora i Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija.

Danas smo imali sastanak s Draganom Čovićem i ministricom Jelkom Miličević. Razgovarali smo o tome kako spasiti Aluminiji i što raditi u ovim trenucima. Ono što je zajednički zaključak je briga o svih 900 radnika. Glavno je pronalazak rješenja o zbrinjavanju radnika Aluminija, kazao je predsjednik NO Aluminija Zdenko Klepić.

Trebamo prvo krenuti s ljevaonicom. Moguće je nastaviti u vrlo kratkom roku. Rade se analize za anode i elektrolizu. Na dobrom smo putu da krenemo s nastavkom rada. Računamo koliko nam novaca i struje treba. Mislim da smo na dobrom putu, dodao je Klepić u svom obraćanju medijima dodajući kako će im u svemu ovome pomoći radnici Aluminija bez čije stručne pomoći ovo neće biti moguće.

Govoreći o nezakonskim radnjama istaknuto je da se od organa vlasti očekuje reakcija.

Pero Bebek, predsjednik Skupštine sindikata kazao je kako je i SIPA 2014. godine istraživala sve.

Netko je sve to opstruirao. Papiri su negdje sklonjeni. Institucije trebaju raditi svoj posao, kazao je Bebek.

Govoreći o održanom sastanku Bebek je također kazao da se radi na tome da se vrati 900 radnika u dogledno vrijeme.

Slažem se s informacijama da je ljevaonica broj 1. Poslije ljevaonice rade se analize za anode. Uz analizu anode doći će do čišćenja dijelova elektrolize. To je srž današnjeg sastanka. Što se tiče zaključaka, možemo reći da je sigurno za ljevaonicu da ona može, uz određene uvjete, krenuti s radom, naglasio je Bebek dodajući da se o sredstvima potrebnima za struju nije raspravljano.

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović, krug Aluminija napustio je izlazeći na stražnji izlaz.

Podsjećamo, ovih dana na bankovne račune radnika uplaćena je akontacija plaće za lipanj.

(www.jabuka.tv)

 


30 komentara

 • di su Pare ???? Sve go lopov ! od 2010 se krade nemilice a nitko ne odgovara niti kome troškove opravdava ! sada kada traže papire kažu NEMA ! Ko je jamio jamio !!

  16
 • Racunice pokazuju da je moguce pokretanje ljevaonice..hahahahahhah.
  Pa nisu prestali sa radom zbog ljevaonice nego zbog struje hahahah.
  Znaci iskljucili struju napravili jos troska 50 miliona maraka na postojeci dug i kaze ima optimizma za pokretanje hahahah.Pa ovo je cirkus kolorado…a jos uvijek nemaju rjesenje za struju…

  32
  2
 • NEMA TI NIŠTA OD TOGA ! KADA DRUG ČOVIĆ UMJEŠA PRSTE TO NEMOŽE NA DOBRO IZAĆI.
  DI SU PAPIRI OD POSLOVANJA, FINANCIJSKA IZVJESĆA ZADNJIH 10.GODINA?? TU TREBA SIPA DA UĐE .

  23
  2
 • Traže pomoć od vlade federacije a nedaju financijske papire na uvid ! hehehe… treba porijeklo imovine zadnih nadzornih odbora i direktora pa će se pare naći !!!

  20
 • naš spasitelj dragance eto panda nisi ti doktor nauka da sve znaš to može samo nas dragance sada vam ne treba više dr zelenika

  5
  1
 • Ako su uništene ćelije, od 256 njih 88 je pokretno. Jer su u trenutku isključenja struje bile u pogonu i u njima otalio aluminiji. Ovo je predstava, igrokaz za javnost. Slijedit će privatizacija, jer mu je smanjena vrijednost.

  U aluminiju su plaće bile dobre, takve trebaju biti u ostatku Bosne i Hercegovine!!!
  Ne da je narode potlačenjen i učinjen robom.
  Ugašena su sva prije ratna poduzeća, da se s narodom manipulira i upravlja OSOBNIM BOGAĆENJEM.

  Aluminij mora radit, koliko toliko, jer će doći do propasti vladajućeg HDZ.

  27
  1
 • sad računica uredna, pa što niste računali neki dan mafijo? nama skuplja struja, njima po tri tisuće plaće? MRŠ, sad ćemo mi prosvjedovat!

  12
  1
 • Davno smo rekli da će Rusi dostavljati sirovinu, i plin koji Čović već transportira.
  Planski opljačkan. Radi šnicle zakoljimo bila. Sramota.

  7
  1
 • Za ovaj scenario odavno se zna,zar je trebalo žrtvovati sudbine nekoliko hiljada obitelji da bi se sakrio kriminal i pljačka,poslije odlaska Brajkovića.Šta radi Sipa,istražni organi,sud zašto se šuti i pokušavaju prikriti pljačku,tko stoji iza svega,istinu na sunce……

  10
 • Meni jedno u ciloj prici nikako nije jasno, a to je sljedece – zasto se proziva i poziva g. Dragan Covic kad se zna da je legitimni predstavnik Hrvata u BiH g. Zeljko Komsic. Zasto se njega nista ne pita, ne poziva ga se da iznađe rjesenje. On je jedan 9d trojice “glavnih” u ovoj drzavi.

  6
  4
  • Meni se čini da se ti naivan ko francuska sobarica…Čovića se proziva jer je on dovodio svoje kadrove godinama u aluminij, jer njegovi ministri šute u vladi federacije, jer je zadnjih nekoliko godina dovlačio nove radnike u Aluminij, odane stranačke ljude, vrlo nesposobne za rad. Treba li dalje nabrajati? O Komšiću se sve zna, ali on nema nikakve veze s Aluminijem, zato ne treba imati ikakve iluzije ni o Čoviću ko što ih ti očito imaš

   6
   3
 • Jao ali vam oči mažu 😀 Viješto malo po malo vam otkidaju, ugašeni ste ljudi, što prije odete negdje drugo, bit će vam lakše. Neće se aluminij ponovo pokrećati, jer da hoće, ne bi ga se ni gasilo. 🙂

  5
  1
 • Niko nespominje, kupce, dobavljače, daj ko će takvoj tvrtci više prodavat i kupovat išta kad joj je reputacija minus beskonačno.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.