Završen očevid: Otkriven razlog pada ringišpila na ‘Ilijinom Brdu’

Završen je očevid na lokalitetu “Ilijino Brdo”, gdje je sinoć tijekom seoske olimpijade u mjestu Rastovača, u općini Posušje, došlo do prevrtanja ringišpila na kome se nalazilo devet osoba od kojih su dvije maloljetne.

Prema prvim neslužbenim informacijama do prevrtanja je došlo zbog loše procjene.

Naime, navodno su sjele tri teže osobe, a u tom trenutku ringišpil nije bio pun, te su pretegnule na svoju stranu zbog čega je došlo do nesreće. Očigledno je da ringišpil nije dobro osiguran u tom pogledu, a navodno istražitelji nisu pronašli oštećenja ili lomova odranije.

S obzirom na to da su dovedeni u pitanje životi devet osoba, vlasnici ringišpila su uhićeni zbog krivičnog djela izazivanje opće opasnosti. Kako saznaje Faktor, vlasnici su braća M. V. i S. V. iz Gruda, a trenutno su na kriminalističkoj obradi.

Prema informacijama iz MUP-a ZHŽ čeka se nalaz vještaka strojarske struke, te će se tek nakon njegovog nalaza znati točno šta je uzrok nesreće.

Od devet ozlijeđenih osoba tri su zadobile teže tjelesne ozljede.

Istraga o uzrocima ove nesreće se nastavlja

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • nije bija pričvršćen kako triba ankerima za podlogu tojes zemlju utrajuse željezne šipke uzmlju po metar i više tosu osigurači dase ne izvrne a akosu osobe navodno sile na jednu stranu onise lijepo zamole da pređu na drugu stranu radi balansa u protivnom ako osoba neće poslušat ringišpil se ne stavlja u pogon radi sigurnosti drugi osoba po pravilu gazda ringišpila bi trebao proć neki ispit i imaati dozvolu za rad eto toliko

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.