Zavjetno hodočašće: Pješačili pet dana od Busovače do Međugorja

Članovi Planinarskog društva “TIM” Busovača protekli tjedan završili su petodnevno zavjetno pješačenje i hodočašće u Međugorje. Za put ukupne dužine 185 kilometara trebalo im je 5 dana.

Krenuli su sa Busovačke planine, preko Prokoškog jezera, Vranice, Makljena do mjesta Pidriš, gdje je prvo spavanje. Drugi dan puta je preko planine Raduša, Ramskog jezera do mjesta Orašac na Vran planini. Treći dan puta bio je preko Vran planine do Blidinjskog jezera. Četvrti dan bila je i najzahtjevnija dionica od Blidinja do Širokog Brijega. Peti dan su pješačili od Širokog brijega do Međugorja.

Ljuban Grubešić, načelnik Stanice planinarskih vodiča Središnja Bosna, Mladen Akrap Manac, Slobodan Smoljo, Velimir Akrap i Damir Ćosić su planinari koji su pješačili i hodočastili u Međugorje. U izjavi za portal Grad-busovaca.com portal nisu krili oduševljenje i dojmove s ovog puta.

Uspješno i sretno smo završili petodnevno zavjetno pješačenje iz Busovače u Međugorje. Bilo je prelijepo i emotivno, iako nas je u jednom dijelu puta pratilo nevrijeme koje je otežavalo hodnju, no nismo odustajali i stigli smo na konačno odredište. Ovom prigodom se želimo zahvaliti načelniku općine Busovača kao i UDVDR KSB koji su financijski pomogli ovaj projekt kao i svim drugim privatnim osobama kao i planinarskim društvima koji su na bilo koji način pomogli. Malo nas je al’ nas ima, poručuju iz PD TIM Busovača.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.