12-godišnjak u SAD-u umro od gladi: Otac ga vezao lancem i psećom ogrlicom

Eduardo Posso trebao je živjeti na Floridi sa svojom sestrom, ocem i maćehom te pohađati školu.

No umjesto toga 12-godišnjak je završio u bolnici sa znakovima dugotrajnog zlostavljanja, zanemarivanja i gladovanja. Proglašen je mrtvim 24. svibnja, javlja CNN.

Njegov otac, Luis Posso (32), i maćeha Dayana Medina-Flores (25) uhićeni su i optuženi za zlostavljanje, zapostavljanje i ubojstvo maloljetnika.

Prema informacijama lokalnih dužnosnika, par je već duže vrijeme na smrt izgladnjivao Eduarda tijekom njihova boravka u motelu u Bloomingtonu, u Indiani.

Luis Posso 32 & his Wife Dayan Median Flores 25 (Indiana)had just got Son/ Stepson to the hospital hours before he would…

Posted by Charlie Bacardi on Thursday, 30 May 2019

Majka nije znala gdje se nalazi

Eduardova majka, Aurea Garcia, izjavila je za CNN kako nije znala ni da je njen sin napustio Floridu. Kada joj je policija došla na vrata, ona je mislila da su se njena djeca odlučila vratiti njoj jer ih njihov otac nije dobro tretirao.

Mislila sam da je moj sin napokon ispričao nekome što se zbiva i da će dobiti pomoć, rekla je Garcia. No policajci su došli do njene kuće kako bi je obavijestili o smrti njezina sina.

Nisam bila pri sebi kada su mi to rekli. Počela sam vrištati. Moj suprug me morao držati, kazala je Garcia.

Stavljali mu električnu pseću ogrlicu

Nakon obdukcije, utvrđeno je da je Eduardo umro zbog izgladnjivanja i zlostavljanja. Na tijelu je imao modrice, rane i posjekotine. Prema policijskim dokazima, izgleda da je posljednjih tjedana svog života bio zatvoren u kupaonici motela, vezan lancem za držač ručnika i sa psećom ogrlicom oko vrata. Radilo se o ogrlici za treniranje životinja koja je mogla izazvati blage električne šokove.

Maćeha Medina-Flores priznala je istražiteljima da je njen suprug znao tući Eduarda pojasom ili cipelom. Također je potvrdila da ga je više puta znao vezati lancima ili užetom te da mu je znao stavljati elektroničku ogrlicu za pse. Ispričala je da su ga, kada su dijelili reklamne letke, držali u kupaonici i pratili kako se ponaša putem videa, prenosi Index.hr.

Naime, Posso i Medina-Flores su već neko vrijeme radili za putujući cirkus i dijelili njegove letke.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.