Zavirite na najveće Lidlovo gradilište u BiH

Radovi na izgradnji velikog logističkog centra kompanije Lidl BH u Lepenici kod Kiseljaka u posljednje vrijeme su se intenzivirali.

Kako se uvjerila ekipa portala BiznisInfo.ba, radovi se odvijaju punom parom, a na gradilištu je veliki broj strojeva koji užurbano pripremaju teren za gradnju.

Podsjetimo, na ovom mjestu Lidl gradi svoje središnje skladište i logistički centar za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru.

Osim toga, kako doznaje BiznisInfo.ba, Lidl je ovu parcelu u međuvremenu uknjižio u svoje vlasništvo. Ranije se parcela vodila na jednu domaću kompaniju koja je vjerojatno imala dogovor s Lidlom.

Impozantno gradilište se nalazi nadomak Sarajeva, uz samu autocestu, što će Lidlu omogućiti dobru povezanost sa svojim prodajnim centrima širom države.

Ovo je trenutno najveće gradilište ove kompanije u Bosni i Hercegovini, a vjerojatno i cijeloj regiji. Njemački div paralelno ulazi na četiri regionalna tržišta – BiH, Crne Gore, Kosova i Sjeverne Makedonije.

Lidl završio izgradnju svog prvog objekta u BiH

Kada je riječ o BiH, jedan prodajni objekat je već izgrađen – onaj u Bijeljini, ali će čekati s otvaranjem dok još nekoliko prodavaonica bude izgrađeno te dok bude spremna čitava infrastruktura, piše BiznisInfo.ba.

Trenutno se priprema gradnja nekoliko Lidlovih objekata u raznim gradovima. U Sarajevu je odabrana lokacija u Halilovićima, ali gradnja još nije počela.

Kapital kompanije Lidl BH trenutno iznosi 147 milijuna KM.

Omiljeni trgovački lanac snižava cijene

(www.jabuka.tv | Foto: BiznisInfo.ba)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.