Zatvorena birališta u Crnoj Gori, slijedi prebrojavanje glasova

Na lokalnim izborima koji su se održali u 11 crnogorskih općina, do 17 sati najveća izlaznost zabilježena je u Šavniku, 80,5 posto, a najmanja u Baru gdje je glasalo 26,5 posto glasača.

Prema podacima Centra za monitoring i istraživanje (CeMI) do 17 sati u Podgorici je glasovalo 49 posto glasača.

Iz Osnovnog tužiteljstva je priopćeno da su formirana dva predmeta, od kojih se jedan odnosi na navodni incident na Koniku. To je za crnogorski javni servis kazala tužiteljica Danka Ivanović Đerić.

Jedan predmet je formiran nakon objava u medijima da je došlo do određenih nepravilnosti na jednom biračkom mjestu. Radilo se o tome da osoba iz baze podataka i osoba sa osobne karte nije ista osoba. Mi smo odmah formirali predmet i poduzeli određene radnje i utvrdili da se radi o jednoj osobi. Drugi predmet se odnosi na fizički obračun između dvije grupe građana, kazala je Ivanović Đerić.
Promatrači CeMI-ja su na jednom gbiračkom mjestu u Rožajama zabilježili da je član biračkog odbora koji je zadužen za odvajanje kupona od glasačkih listića, otvarao pojedine listiće i vršio uvid u to za koga se glasovalo.

U Podgorici na biračkom mjestu zamjenik predsjednika gbiračkog odbora je fotografirao materijal telefonom ispod stola čime je, kako navode iz CeMI-ja, prekršena zabrana uporabe uređaja za elektroničku komunikaciju.

Biračko pravo imalo je 306.722 građana. Biračka mjesta koja su bila otvorena od 7 sati, zatvorena su u 20 sati. U kasnim večernjim satima se mogu očekivati preliminarni izborni rezultati, piše Radio Slobodna Europa.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.