Zatražen pritvor trojici Ljubušaka zbog preprodaje droge

U nedjelju, 12.11.2017. godine nakon što su osumnjičenici K.C (44), M.C. (42) i D.M (35) ispitani u prostorijama ovog tužiteljstva, na okolnosti neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, Županijskog sudu u Širokom Brijegu podnesen je prijedlog za određivanje pritvora.

Pritvor je zatražen za svu trojicu osumnjičenika zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na sudionike, svjedoke, uništiti i prikriti dokaze, te ponoviti kazneno djelo.

Osumnjičeni K.C. tereti se da je na području općine Ljubuški, organizirao grupu ljudi u cilju neovlaštene prodaje i stavljanja u promet opojnih droga, dio koje su postali osumnjičeni M.C. i D.M, izjavio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Djelujući kao organizirana grupa ljudi, vršili su prodaju opojne droge tipa “kokain” i „speed“ na području Ljubuškog, Čitluka, Mostara, te na području Republike Hrvatske, koristeći pri komunikaciji i dogovaranju šifrirane poruke.

Istraga u ovom slučaju se nastavlja, te se poduzimaju sve radnje radi utvrđivanja svih činjenica.

Podsjetimo, osumnjičeni su uhićeni u petak, 10. studenog, u Ljubuškom u akciji MUP-a ŽZH pod nazivom “Putnik”.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.