Zastupnički dom nije odobrio program rada Vlade FBiH

Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH, u nastavku izvanredne sjednice prekinute u travnju, u utorak nije odobrio većinom glasova program ovogodišnjega rada Federalne vlade.

Za podršku je trebalo 50 glasova zastupnika, a bilo je 49. Za razliku od Zastupničkoga, Dom naroda je odobrio ovaj program na sjednici održanoj 10. svibnja.

Kako je prije glasovanja danas zastupnicima obrazložio premijer FBiH Fadil Novalić, program je rađen na bazi okvirnoga plana za razdoblje 2015. – 2018. godine, obveza iz Reformske agende, programa ekonomskih reformi te planova Vladinih ministarstava za 2018.

Prioriteti su, kako je kazao premijer, mjere na jačanju gospodarskoga razvoja, unutarnje stabilnosti u FBiH, konkurentnosti i vladavine prava te ispunjavanja uvjeta za euroatlantske integracije.

Novalić je također izjavio da je ovogodišnjim programom rada planirano da Vlada utvrdi 95 zakona, vođena prioritetima – planiranom realizacijom projekata gospodarskoga razvoja Federacije BiH.

Od zakonskih akata čije je donošenje planirano za ovo razdoblje, bilo da je riječ o novim aktima ili izmjenama i dopunama postojećih, premijer je, osim zakona koji utječu na ekonomski rast, seta u okviru projekta “onestop shop”, naveo i zakone o eksplozivnim materijama, stečaju, o dugu i zaduživanju, potom zakone o doprinosima i gospodarskim društvima, javnim poduzećima, set zakona iz socijalne zaštite, zakonodavstvo o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjim i brojne druge akte.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.