Zastupnici se u utorak po hitnoj proceduri očituju o izmjenama nekoliko zakona

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH zakazao je za danas i sutra sjednicu na kojoj će se po hitnom postupku izjašnjavati o predloženim izmjenama i dopunama zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode, federalnim upravnim trošarinama i tarifi federalnih upravnih trošarina, te o električnoj energiji u FBiH.

Skraćeni postupak predviđen je za razmatranje izmjene zakona o financijskoj konsolidaciji privrednih društava u Federaciji BiH, matičnim knjigama i o utvrđivanju i ostvarivanju potraživanja građana u postupku privatizacije.

Osim toga, planirano je da se zastupnici očituju o prijedlozima zakona o računovodstvu i reviziji u FBiH i registru financijskih izvještaja, kao i Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim sustavima, te dvjema odlukama o prihvaćanju zaduženja za realizaciju projekata, koji se odnose na vodovod u Visokom i jačanje bankarskog sektora.

Za vrijeme sjednice Predstavničkog doma ispred zgrade Parlamenta FBiH okupit će se članovi Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara FBiH i Saveza slijepih boraca kako bi mirnim prosvjedovanjem izrazili nezadovoljstvo tekstom Prijedloga zakona o boračkim udruženjima od posebnog društvenog značaja, po kome je ta kategorija, u smislu zastupanja svojih kompleksnih problema, potpuno diskriminirana.

Kako su najavili, tom prilikom žele upoznati nadležne za donošenje zakona i s drugim pitanjima koja tretiraju oblast boračko-invalidske zaštite.

(Fena)

Komentiraj: