Zastupnica se predomislila: Povlači zahtjev da joj Parlament plati toplice

Zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milica Marković povući će zahtjev koji je podnijela Administrativnoj komisiji da joj se odobri oko 3.000 KM za liječenje u toplicama, a što je posljednjih dana izazvalo brojne negativne reakcije.

Poručeno je ovo na današnjoj konferenciji za novinare, koju je Marković održala zajedno s predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom, piše Fena.

Dodikova podrška

Dodik je Marković pružio podršku, za koju je utvrđeno da nije dobila niti uzela novac ili drugi oblik poklona u svojim aktivnostima u Azerbejdžanu.

Nije prvi put da SDS i PDP lažima i podmetanjem pokreću čitavu bulumentu lažnih optužbi i sve su odbačene,naveo je Dodik na zajedničkoj konferenciji za novinare, ističući da taj izvještaj nedvosmisleno pokazuje da u ovom slučaju nije bilo korupcije.

Za zastupnika SDS-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Mladena Bosića, koji je kao i Marković član bh. delegacije u Vijeću Europe, je rekao da je već gubio sudske procese i da je već platio kaznu za to, pišu Nezavisne novine.

I Marković je istaknula da je dokazano da nisu istinite tvrdnje Bosića o njenoj umiješanosti u korupciju.

Nema dokaza

Istražno tijelo je reklo da, u sveobuhvatnoj istrazi, nije pronašlo nikakve dokaze i da ne postoje optužbe, koje je na moj račun, prije svih, uputio Bosić,rekla je ona.

Milorad Dodik i Milica Marković nemaju pravo držati lekciju nikome, niti pričati o moralu, poštenju i patriotizmu, tvrdi predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić.

Dodik i Marković pohlepni

Radi se o beskrupuloznim i pohlepnim ljudima opasnih namjera kojima nikada nije dosta. Čak neće iz svog džepa da plate ni liječenje u toplicama, utvrdio je Bosić.

Kada je u pitanju istraga u Vijeću Europe o sumnji da je Azerbejdžan podmićivao zastupnike Parlamentarne skupštine Vijeća Europe, istraga je potvrđena. I ja je nisam izmislio, kaže Bosić i dodaje da je istraga vođena i predmet toga, između ostalih, bila je i zastupnica iz BiH Milica Marković iz SNSD-a.

Bosić: Nisam ja pokrneuo istragu

Zbog čega pokušava da lažima prikrije je li bila osumnjičena i je li bila na popisu mogućih podmićivanih poslanika, to zna ona, a ne ja. Istražna komisija je zaključila da nema direktnih dokaza o korupciji u slučaju Marković, ali to ne znači da nije bilo korupcije. Po toj logici u RS nema korupcije jer se ne procesuiraju kriminalci iz vrhova vlasti. Komisija očekuje od istražnih organa zemalja čiji su poslanici umješani da sprovede policijsku istragu, pošto komisija nije imala taj mandat. Hoće li se to dogoditi i u slučaju Milice Marković ovisi od Tužiteljstva BiH. Ja nisam pokrenuo tu istragu o kojoj priča cijela Europa, kazao je Bosić, priopćeno je iz SDS.

Naglašava da je moral, poštenje i patriotizam Dodik pokazao odnosom prema RS i njenim institucijama koje su urušene i koje je bezočno iskoristio za osobno bogaćenje sebe i svoje obitelji.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.