Zašto je dobro plakati?

Znaš li koje sve prednosti za tebe imaju tvoje suze? Donosimo ih nekoliko.

1. Bolje vidiš

Možda toga nisi u potpunosti svjesna, ali suze ti doista pomažu da bolje vidiš, jer hidratiziraju tvoje oči. Takva vlaga itekako je potrebna očima.

2. Čiste tvoje tijelo

Istina je, suze pomažu tvom tijelu da se oslobodi štetnih tvari. Prema jednom istraživanju, emocionalne suze, one koje su nastale u nevolji ili žalosti, sadrže najviše toksina, a plakanjem ih izbacuješ iz svog tijela.

3. Ublažavaju bol

Kao i vrištanje, i plač je prirodna reakcija na bol, a svi znamo da je emocionalna bol puno gora od bilo koje tjelesne. “Plakanje smanjuje tjelesnu razinu mangana, minerala koji utječe na naše raspoloženje, a njegova koncentracija u suzama je čak 30 puta veća nego u našoj krvi”, prenosi Elite Daily.

4. Ublažavaju stres

Prema jednom drugom istraživanju, suze imaju sposobnost ukloniti neke kemikalije iz tijela, koje se nakupljaju u njemu zbog stresa, dok zadržavanje suza povećava razinu stresa.

5. Čine te zdravijom

Suze automatski osiguravaju veću razinu zaštite tvog tijela, onda kad je to potrebno te pridonose funkcijama, koje su tvom tijelu potrebne za vrijeme raznih fizičkih aktivnosti.

(Index.hr)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.