Zašto hrvatski političari u BiH šute o slučaju Zlatana Mije Jelića?

U nizu bisera koji su izašli iz Tužiteljstva Bosne i Hercegovine je onaj koji se tiče optužnice protiv generala Hrvatskoga vijeća obrane i Hrvatske vojske Zlatana Mije Jelića u kojemu su sakupljene sve tužiteljske predrasude o zajedničkom zločinačkom pothvatu (ZZP), a sastavni dio je i nalaz vojnoga vještaka koji je otišao korak dalje pa je predsjednika Franju Tuđmana i ministra obrane Gojka Šuška stavio kao dio istoga plana etničkog čišćenja, piše Večernji list.

Ovakvi skandalozni navodi, a posebice praksa Tužiteljstva BiH da visoke časnike HVO-a optužuje za zajednički zločinački pothvat, nisu naišli na ozbiljniji institucionalni odgovor hrvatske politike. 
“Ekstremniji nacionalistički element HDZ BiH, pod vodstvom Mate Bobana, Darija Kordića i drugih uz potporu Franje Tuđmana i Gojka Šuška preuzeli efektivnu kontrolu nad HDZ BiH …”, na taj je način već kompromitirani Zemir Sinanović, inače sigurnjak ‘mudžahedina’, prvi put u BiH u jedan slučaj uveo pokojnog predsjednika Franju Tuđmana i ministra Gojka Šuška.

Ovaj slučaj već je uzburkao javnost, napose zbog paušalnih pokušaja da se pod krinkom procesa koji se vodi protiv generala Jelića praktično izrekne presuda Domovinskom ratu, Hrvatskom vijeću obrane i Hrvatima u BiH. 
Skandalozno je da vještak Sinanović, koji je krajnje pristrana osoba jer je u ratu bio pripadnik vojne sigurnosne službe Armije BiH, sada tumači karakter ratovanja, te čak proširuje cijeli okvir rata navodeći i događaje koji su izvan optužnice, od osnivanja Herceg Bosne do drugih povijesnih događaja.

Vrhunac je što je prepisao cijele odlomke iz prvostupanjske presude Haaškog suda u slučaju bivših dužnosnika Herceg Bosne Jadranku Prliću, Bruni Stojiću, Slobodanu Praljku, Milivoju Petkoviću, Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću, što je nemoguće uzimati kao gotovu činjenicu s obzirom na to da se radi o prvostupanjskoj, nepravomoćnoj presudi.

Iako je Tužiteljstvo BiH pripremilo 212 svjedoka, sve obuhvatilo s 6726 stranica dokaza, nevjerojatno je da je sudac za prethodni postupak u roku od sedam dana uspio pročitati makar naslove, a kamoli analizirati optužnicu. Očigledno je da je tek potvrđena bez ikakvih kriterija i ozbiljne analize. Pri tome se Tužiteljstvo BiH, iako bi moralo činjenično obuhvatiti sve dokaze, odlučilo na jedan posve čudan pristup u podizanju optužnice. Naime, iako u optužnici navode da je bio u tijeku rat HVO-a i Armije BiH, krajnje su pristrano opisali zbivanja, izostavljajući vrlo važne pojedinosti.

Naime, tako se otvorilo pitanje gdje su i što radile vojne postrojbe druge strane u sukobu čiju se odgovornost i aktivnosti uopće ne propituje. Tako se navodi i kako se u akcijama HVO-a radilo o ‘namjernom napadu na civilnu populaciju’, no nijednom Tužiteljstvo čak i ne izražava sumnju kako je možda primarni strateški cilj ipak bila Armija BiH pa su u sukobu dviju vojski nastale i kolateralne civilne žrtve.

Za Tužiteljstvo BiH, odnosno tužiteljicu Remziju Smailagić nema nikakve dvojbe kako su Hrvati u BiH stvaranjem Hrvatske republike Herceg Bosne radili na stvaranju ‘države Hrvata’. 
Na ovakve navode, osim pojedinačnih, nije bilo službenih reakcija hrvatske politike ni institucionaliziranog otpora pokušajima krivotvorenja i pisanja povijesti o Hrvatima i njihovim institucijama za vrijeme rata.

A morali su reagirati, ako ne zbog časnika i pripadnika HVO-a koji sve više sliče otpisanoj skupini, onda zasigurno zbog istine i naroda koji predstavljaju i koji im svoj glas na izborima povjerava zbog ovih svetinja. Nije se očitovao ni službeni Zagreb iako se sloboda RH nikada ne bi mogla ostvarit bez Hrvata u BiH.

(Večernji list | Zoran Krešić | Foto: VL)82 komentara

 • zašto su šutili kad kad su osuđeni praljak kordić tuta prljić blaškić šute i sad zbog jelića i oni 5-6 običnih vojnika zato što su komunisti na vlasti tj filtrirani hdz kao i karamarko čović prije nekog vremena ja pričam sa današnjim hdz-cem a znam da je njegov tata bio komunjara koji je dobio stan i velim ja njemu ma otiće ovi komunisti u hdz s vlasti a on meni nikad a radio u općini a sad na drugom mjestu ali opet na općinskom buđetu a znam da je špijun

  • Baš zato bih vas zamolio da ne glasate za HDZ i Miru Utovljenog vec za bilo koga,mozda HSP AS,Ravica,nemam pojma,bilo koga samo ne ove uši

 • Zato što su pizde. Kratko i jasno. Zato što su oni i smjestili Miji ovu optužnicu.
  Zašto predstavništva firma odlaze iz Širokog? Zašto se radi na slabljenju Akademije likovnih umjetnosti? Zašto je stopiran geotehnički fakultet u Širokom? Zašto se radi na slabljenju NK Široki Brijeg? Zašto je praktički ugašen HKK Široki preko noći? Zašto Grad Široki Brijeg i ŽZH ne daju ni marke športskim klubovima koji godinama pronose ime ove kasabe cijelom Europom?
  NIJE slučajno!

 • Članak je bacanje prašine u oči narodu,jer članak dolazi iz večernjek kojeg kontrolira čović….sad su to napisali jer vide da im je narod progledao.Hrvatski poltičari i jesu izdali hrvatske vojnike,i nemogu se oglasitt.Krešić pokušava izbalansirat stvar vraćajući priču na tuđmana jer misli da je narod glup.Znamo mi tko je Tuđman ibŠušak a znamo i za koga radiš Krešiću.

  Usput puna podrška generalu Jeliću…Mijo nemoj da te brani jugonostalgičarska ekipa…

 • Sve je procitao Slobodan Praljak u svojoj obrani i opet nisu svatili .nahrani ,spasavaj ,naoruzavaj i brani pa opet tuze nema covjecnosti niti zahvalnosti .

  • baš ništa! pokušaj komentirat šušnjara i poskok pa ćeš vidit kada će ti ovi pustit komentar.. naravno kada prvo njemu jave ko piše protiv propalog konzula.

 • Nije Čović “A” rekao u povodu podizanja optužnice protiv Mije Jelića, ali se odmah oglasio kad su u Švicarskoj uhapsili ratnog zločina i kriminalca Nasera Orića. Požurio je reći (brže od Izetbegovića) da će BiH sve učiniti da se pomogne Oriću i odmah se sastao s njegovim odvjetnicima nudeći im pomoć. Čovića Široki zanima samo kad mu trebaju glasovi na izborima,

 • Kada su se javili za svoj narod? Samo za izbore i “nikad, nikad – više”. Jedan rekao “pst” i svi ga moraju slušati. Gore nego u komunizmu a nije ni ćudo.

 • Nisam očekivao da će VOŽD zastiti Miju, ali da se barem 1% zauzeo za njega kao za Nasera Orica prije godinu dana ili sada za Fahru Radončića

 • Zasto sute? Mozda zato sto i mi, obicni narod kome je dosta svega, a opet nema volje ustat se i bunit da probamo nesto popravit. Generali nam u Hagu, a ostatku njih sto nisu optuzeni se sprema optuznica, narod gladan i bez posla, oni zaposljavaju po drzavnim firmama koga hoce i rade sta hoce, a mi sutimo. Sutimo jer smo pizde, a oni sute zato sto se boje za svoje guzice. Racunaju bolje Mijo, nego ja. Tako ce nam bit dovijeka, i neka ce, kad smo jadan narod! Jadne nase dice s nama ovakvima!

 • aslazem se sasvim komentarima sto ovaj gore rece narod progleda pa sad se kao pravdaju. Nisam nijedne stranke clan ali hdz 1990 je se javio samo sto to ovi hdz portali nisu prenijeli. Pogledajte cija rodjakinja je sudjelovala u podizanju optuznice protiv generala Mije pa ce vam bit jasno sto sute. Valjda ljudi citaju i druge portale pa da vide sta se dogadja oko nas a zato nam nisu krivi ni srbi ni muslimani

 • prvi ga je zatajio juda

  i miju su prvi zatajili oni kojima je odobrio stotine tisuća maraka bespovratnog kredita , gradnju kuća o trošku hvo-a , apartmana za stanovanje igrača , stotine šupaka koji su mu virili iz guzice dok je drmao , a zašto mu se ne jave suborci , zato što su svi u istim govnima
  bože čuvaj

 • Politika adezea je klasična neokomunistička politika i politika “visokog zbrinjavanja” sebe i svojih iz koje politike je hrvatski narod u BiH 100% isključen. Isključeni su i gotovo svi pripadnici HVO-a koji su hrabro i pošteno stali u obranu svojih bližnjih i domova od agresije, najprije tzv. JNA potpomognuta zatrovanom narčetanijskom politikom zavedenog srpskog naroda, i kasnije od tzv. ABiH potpomognutom cjelokupnim velikobošnjačkim establišmentom koji potporu crpi iz cjelokupnog tzv. “naroda Bošnjaka”. S obzirom na daleko brojniju bazu jednog i drugog naroda, gdje obadva suprotstavljena naroda i dan danas niti milimetra ne odstupaju od svojih maksimalističkih ciljeva koje imaju namjeru provoditi do krajnosti i bez milosti, služeći se poznatom Hitlerovom i Staljinovom politikom “laži, varaj i ubij”, dotle su neokomunističke vođe kod Hrvata narod toliko “izjebale” da narod više ne reagira na bilo kakve anomalije i podmetanja. Narod Hrvata više nije briga ni za što, jer su ostavljeni od strane svojih političkih, a i vojnih, vođa na cjedilu, na ulici, bez posla, bez nade i još im ne uzeše samo vjeru, iako se teško probiti i do oltara od ovih novih pravovjernika. I ne treba se sada čuditi što velikobošnjačka i velikosrpska politika ubiru plodove svoga podmetanja i revizije povijesti, jer to je ipak samo rezultat nihilizma vođa hrvatskoga puka. I gdje je rješenje? Može li se to ispraviti? Ne, ne može jer oni koji to znaju i mogu, nije im stalo jer su i oni ostavljeni od strane neokomunističkih debelokožaca spremnih samo na debljanje svojih “takulina” i narod više nema empatije prema ondašnjem “najmlađem generalu i čudu od deteta” kako su ga nazivali kolege po zvanju. Narod se ne može baviti “višom politikom” dok se bori doslovno za golo preživljavanje i koricu kruha. A ovi koje je partija adezea zbrinula nemaju kapaciteta da poduzmu bilo kakve akcije pa je stoga i teška pušiona, a Mijo je jedna usputna kolateralna žrtva kao što će biti i ostali “visoki časnici HVO-a” izuzev Šoljića.

 • Mijo- to je vojnik sa visokim činom.
  To je General koji je vodio svoje vojnike u punom smislu te rječi.
  (Što je Gotovina u Hrvatskoj to je Mijo u HR-HB)
  I baš zato mu ovo rade. Oni su pored njega obični glumci i profiteri .

 • Ovo što se dešava sa Mijom je sramota za Široki, nitko se nije riječju oglasio, sramota za Županiju, isto tako ni riječ, a za Čovića me nije ni čudo, zna se tko je on, izgleda da je sada jasno da je Mijo žrtvovan od ove politike. Nek su se oni javili za Fahru !

 • pavkovic(vecernjak.BA) je morao nesto napisat o ovome jer je velik pritisak iz naroda a po NALOGU VRHOVNOG VODE! Ako se vrate iz Haga neduzni i nevini zapovjednici (a ovi na vlasti mole se da ih optuze)…vjerujem da ce oni onda stat na kraj ovoj bagri sto nas unistavaju vise nego agresori 90-ih.

 • Šute što ih zaboli neka stvar za Mijom i braniteljima.Šutili su i kada su kombijima vozili branitelje iz Viteza,Busovače,Kiseljaka za lijepu RH-ku a iz lijepe naše u Hag.Sjećam se oni ispraćaja Pašalića,Granića i ostalih juda tih jadni hrvata Lašvanske doline.Sada se plaća taj ceh,pravosnažni pesuda za udruženi zločinački poduhvat.Ali oni iz Srednje Bosne bješe nebitni u tome vremenu političarima kao što im je nebitan sada Mijo i svi drugi koji će doći na red.Veći bi problem našim političarima bio da izruče NJemačkoj sada Gorankića nego sve branitelje HVO-ne Sudu.To je bolna istina,udba i sada vlada i politikom i privatnim i državnim kapitalom i resursima.Kad se za Miju ovako oglasiše kako će tek proći branitelji,Žepča,Usore,Vareša,Srednje bosne,Livna itd.Hrvatski političari su vazda bili jude kroz čitavu povijest.

 • Vazda su kako je Boga i svijeta hrvati,hrvate izdavali.Čemu sada čuđenje.Oni koji su bili protiv otpora JNA-ji,protiv rušenja Juge i komunističkog režima sada nas vode.Oni koji nisu išli u crkvu,sada su u prvim redovima,oni koji su bili protiv šahovnice i stvaranja RH-ke sada im puna usta domoljublja i veličanja hrvatstva.Znači kod tih ljudi,političara sve je lažno,neiskreno i sve je u interesu osobne koristi.Mijo je samo koleteralna šteta tko i stotine drugih hrvata i domoljuba u Srednjo0j bosni i Hercegovini.Izdali ga njegovi,do juče im je pravio stranačke tribine,skupove,danas teret novopečenim hrvatinama.

 • Kad su se u odbrani ognjista pocele dijeliti place i cinovi vec tada smo propali,lopovi su tada dosli na plodno tlo i traje do danas,nema to veze sa komunizmom a ni sa strankama iz hrvatskog korpusa to jedino ima veze sa lopovlukom i nicim drugim,lopvluk stvara udruzenja,koalicije,dogovore,a u zadnje vrijeme razne projekte i sve iskljucivo zbog lopovluka,pa i ne branjenje hrvatskog vojnika ima u neku ruku i kao posljedicu lopovluk.sve ovo je udruzeni lopovski projekt i sve se vidi u praksi ko malo bolje vidi

 • Cet – Covic mozda ni nezna tko je Mijo Jelic ,zna narod one hrabre to progoniteljima i smeta .
  Boze pomozi i cuvaj nase branitelje od zla svakoga i zli osoba .

 • Svrha sve politicke pozornice kod nas je iskljucivo lopovluk,nema tu komunista ni hrvatskih domoljuba,sve je to udruzeni kriminalno-politicko lopovski projekt,nemojte misliti da kroz razne komentare stalno netko potencira komuniste na vlasti,namjerno koristeci emociju naroda da bi ostvarivali nesmetano svoj naum u pljackanju svog naroda i narodnih resursa,domovinski rat i branitelji su svedeni isto na marginu vaznosti onog trenutka kad su se poceli dijeliti visoki cinovi i kad su se dijelile vojne mirovine tim istim lopovima koji su naisli na svoje plodno tlo jos prije 22 kod i jos i danas ubiru svoju bogatu zetvu a sve na krvlju nevinih branitelja koji su dali živote za lopove koji nemaju nimalo stida

 • Tako ce zavrsit svi sto se uzdaju u pomoć i zastitu ljudi poput dragana i njemu slicnih partijskih drugova koji znaju samo za miris novca, a covjeka ne poznaju…Bog im je odavno trbuh postao…al istina je blaga, spora i dostizna, kad si netko klanjaju ti se kad si nitko taru noge od tebe…mijo nisi vise mocan zato te ne hjebu…zalosno, srecno braci uhljebima na svim razinama

 • Bit ce jos toga protiv sirokog,pouzdano od drugog covijeka nk sirokog brijega,da se vrsi pritisak na gospodina mirka da prestane finacirati nk siroki da ulaze u takozvani hrvatski zrinjski,i to od covica jer hoce da ima samo jedan klub sa hrvatskim predznakom,hoce da uniste siroki vidite da se radi na tome,ako se ne izbori europa slijedi raspad sistema…COVIC

 • Prvi komentar u ovom clanku apsolutno podrzavam,radi se na slabljenju pozicihe Sirokog u sportu i na ostalimm poljima,da nas vrate tamo gdje smo bili u komunizmu…a to je nigdje..sta ocekivati od finog Covica,jugoslovena koji se potpisivao cirilicom do rata..normalno da mu je Oric drazi nego Mijo koji mu je guzicu branio do juce..Mi kao narod smo u k..cu,svi su nam drazi od nasih ljudi,zaboravili smo prelako sta nam se desilo u ratu,nase poginule sto nas se srame sta im radimo,zaboravljamo njihovu zrtvu..treba obican covjek podici glas,na prosvjede izici ako se ovo nastavi,pokazati da u nama ima jos zara od Pologa,Galca,Orlovca I Podvelezja i srednje Bosne..ne ponovilo se a bojim se da hoce ako nastavimo sutiti na ove sve stvari..Nema predaje…….

  • u pravu si a sad u jednu firmu u sirokom dovodi srbina za sefa a gazda je veliki Hrvat strasno da ne moze bit strasnije ali imaju izbori pa će draganče dobit umjesto 10 tisuća 2 tisuće glasova pa će opet pričat o majorizaciji

 • Članak o MIJI piše KREŠIĆ, pa me to asocira na rođaka tužiteljice koja vodi ovaj slučaj, na Miju Krešića, zamjenika ministra sigurnosti BiH. Funkcija je to sa koje bi se moglo bitno pomoći u ovakvim slučajevima našim braniteljima i vojnim zapovjednicima. Pitam se može li se to očekivati od Mije Krešića, bivšeg oficira JNA, koji se zadržao tamo dugo od početka rata. A kada je napustio JNA, otišao je u Armiju BiH i tamo ostao do kraja rata i duže, do 1997. god. Taj čovjek nije ni jedan jedini dan bio u HVO-u i nikada nije obukao odoru sa htvatskim simbolom. Ali to je čovjek koji je kao takav osoba od velikog povjerenja Dragana Čovića, koji ga favoririzira i u stranci i na državnim finkcijama. Je li to slučajno tako??? Smeta mi to, kao izvornom HDZ-ovcu i branitelju i domoljubu. Ima li obrazloženja za ovo?? Užasno loše nam se piše sa ovakvom politikom koju vidi sadašnje rukovodstvo hrvatskog naroda u BiH!!!

 • kad je se mijo pitao u mostaru ove plastične ustaše su ga molile za dozvolu da odu u dalmaciju vidjeti ženu i djecu, lizali su mu š…. za deset litara goriva a sada su mu ga zad…

 • negdje pročitah naj bližu su ga izdali što je se kumio snjima itd itd možda je mogao običnim vojnicima više pomoć

 • Mijo je u izborima za predsjednika HDZ u nekim prošlim vremenima bio protiv jugoslovena Čovića,a podupirao je tj.pomagao je kosovcu Jelaviću.Zbog čega se sada čuditi što se Dragan ovako ponaša tj.boli ga ona stvar za generala.

 • Mijo je u nekim prošlim vremenima za izbor predsjednika HDZ bio protiv jugoslovena Čovića,a podupirao je kosovca Jelavića.E sada ovog drugog boli ona stvar za Jelića.

 • Zasto je poginulo desetine tisuca
  momaka.za avnojsku B iH.
  sjetite se tenkova u Ravnom pa Pologu i t d .kitili su ih ruzama ovo
  nije nas rat .a sada su b i h rodoljubi

 • mene čudi da su generali uopće dopustili da dragan ovako zavlada hrvatskim prostorima u bih jer vjerovatni njihov proglas pred izbore bi imao težinu u narodu

 • Baš briga hdz-ce za naše u BiH isto tako baš briga hdz-ce u HR. Svi su isti hdz. Prije izbora su obećavali brda i doline. A što? Ništa od njih. Ja sam očekivao da će bar početi u ZG rješavati slučaj Kamensko. Ali boli k…c hdz političare za naš narod. Oni samo svoju guzicu gledaju i svoju rodbinu. A ovi u sdp nesposobni bili upustit se u borbu protiv kriminala. Jedina nada u HR za borbu protiv korupcije kriminala je ŽIVI ZID..

 • Nemojmo se optuzivat nego stanimo uz svoje generale ,i branitelje oni su nama izborili slobodu .
  Vratimo i trazimo da iz Haga vrate nevino optuzene ,nasi politicari cuvaju svoje fotelje neznam imaju li oni osjecaja vise i za koga samo novci .
  Znaju zaduzivat i kredite dizat a zasto.?

 • Svi se etiketirate i prozivate medusobom to nemoze bit dobro ,dali neko svoje Radoncica ,Izedbegovica i njihove generale koji su svasta radili u ratu ,nitko ne optuzuje ,mi jedini sve na portale .
  Gdje su Praljak i ostali nevini sami se brane nek se oni vrate .
  Treba biti uz Miju Jelica i sve branitelje.

 • Žalosno a listinito!! Miju “brane” suradnici KOS-a i Armije BiH! Kako samo uspijevaju ovako “naložiti”. Briježani, ne nasjedajte na ovakve provokacije! “Istina će vas osloboditi; Mijo drži se – pozdrav od prijatelja!

 • Ovome treba stati na kraj,koliko ovdje kometara citam i svi su za generala.svi istu osobu prozivsju a pogledajte sliku u clanku i vidite ovog “naseg” IZDJNIKA!! Gaze nas i ponizavaju!!

 • Zivi zid je jedini rekao da treba smanjit luksuz zastupnicima u saboru itd. Smjenit korumpirano vodstvo u bankama itd itd. Evo hdz treba 3 mjeseca i još nemamo ministra branitelja. A taman posla da će lopove hvatati i zatvarati. Pametnome dosta.

 • Ljudi moji treba netko stisnit oči i onog Udbaša i lopova Čovića roknut u po bila dana da se ovi drugi osvjeste.I onako ćemo ako on ostane doć na prosijački štap a nešto u progonstvo a nešto u zatvor.A pitanje dana kad će se to desit.Jer on samo brine o sebi i svom Puncu na koga je stavio nekretnina više već što mu čitavo selo vrijedi .LJuti Dolac….

 • jučer je u 42. godini sahranjen još jedan časnik HVO-a ,
  zašto odlaze u najboljim godinama
  čime ste nas potrovali

 • Bože moj, zanima me samo čitaju li ovi debili na vlasti ove komentare?! Imamo li imalo snage za oduprijet se ovom bolesnom vremenu i kriminalu? Strašno je ovo što nam rade, a mi samo šutimo i trpimo. Jesmo jadni, Bože nas sačuvaj!

 • Mi smo jaki samo na komentarima, niko nije ništa poduzeo u smislu nekog prosvijeda ili se javno oglasio,a drugu Draganu ,bitno što će biti s Fahrom, a ne Jelicem, koji je ratovao s braniteljima, da bi on danas uživao i krao,majku mu jebem udbasku, ali ovo je poruka i nama svima,dobro je gore neko naveo,što sve rade Širokom Brijegu, ne samo u sportskom smislu,nego i što se firmi tiče,raspodjele novca itd,pa moji dragi Sirokobrijezani opet kada se bude glasalo,znate što zaokružiti, a za Miju Jelića nedaj se generale,može o tebi mislit ko sta hoće,ti si bio tu za vrijeme rata, sa svojim narodom ratovao,samo je žalosno što taj isti narod ništa sada nepoduzima, podrška još jednom

 • Mislim da je vrijeme da se Ultrasi,Skripari i Bojovnici oglase,samo oni mogu kamen zakotrljati….ako itko ovo cita,molim vas ko dijecu svoju pokrenite nesto jer nam ocevi,didovi,nasa,vasa dijeca nikada nece oprostiti.Ne cekajte na fratre jer i oni su dio ovog materijalistickog lanca,lanca zbog kojeg sam se duboko razocarao,vjeru zanemario.Boze,oprosti nam.

 • Po vama bi kolko vidim najbolje bilo ponovo dovesti na vlast u županiju platformašku opciju. Yurišića i njegove usraše na baterije, poštenjačinu lijanovića i njegove prirepke iz Lj. Doca i ostalu bratiju iz Komšićeva demokratskog fronta. Takvi su nas i doveli dovle, obespravili su nas na svim poljima i obezvrijedili političko zalaganje hrvatskih predstavnika u strukturama federacije .Zar ste već zaboravili da nas je ta vlast koju mnogi od vas ponovo vide kao izbavitelje-zadužila u prošlom mandatu 2008-2012 godine za nevjerojatnih 70 milijuna maraka. Pameti, ej pameti , skupa li si ..kad se tako brzo zabiravlja tko nas je uvalio u g…..a.
  Što se tiče generala Mije čovik je pošteno odradio svoj ratni puti može s ponosom svakom pogledat u oči. Da je bilo više zapovjednika poput njega , rat bi trajao pola godine ,umjesto četiri i desetine tisuća života bi bilo spašeno. Pozdrav časnom i poštenom borcu za pravo hrvatskog naroda na slobodan i dostojanstven život svakoga u BiH.

  • Nitko ne govori da su platformaši bili dobri, bili su grozni i ne daj ih Bože više nikad. Ali i ovi danas su strašni, da strašniji ne mogu biti i što je još gore ovi su bar obrazovani, Hrvati su, a imaju dva lica, jedno prije, a drugo poslije izbora. Tu i je najveći problem, što smo se poslije Lijanovića i Jurišića nadali da će povest ovaj narod naprijed, a oni tri koraka nazad i u Hag. U tome je problem i od tud ovoliko negativnih komentara o HDZ-u i njihovom Bossu, a nažalost mi smo mislili da će on bit i naš boss, međutim ispada da on i je to što je, a mi samo obični magarci. Svemu dođe kraj pa će i ovom današnjem svetogrđu. Nije ni Sanader mislio da će ovako završit, pa eto što mu se desi. Ljudi moji ima Boga i jedino se njega treba bojat i Njemu se molit.

   • Misliosam da nikad nikakvu politiku neću mrziti kao što sam mrzio Jrišićevu, Lijanovu, Budimirovu, Ljubuićevu…Sad vidim da Čovina nije ništa bolja.

 • Ove avnojske granice crtao je milovan dilas kako je htio nisu nastale napovijesnim nacelima vec
  na garasaninovim v..s..planovima te
  taj trend tece pa sehrvati koprcaju i
  medusobno sr optuzuju

 • Za -ogorceni otac – vjeru nikad izgubit ,vjera i nada u Boga je jedina .
  Bogu se molit i strpljen spasen ,nicija svica nije do zore gorila ,nece ni ovo zlo ,dokle i jedan posten ima ,svak odgovara za svij grijeh ,niko drugi nece ,ali hoce onaj ko zlo napravi kad tad .
  Zao mi je nevinih koji ispastaju .

 • Do rata lopovi, u ratu “bojovnici”-lopovi a nakon rata jedan general HVO i HV ,puste mirovine ,naknade za odličja, stan u Zadru , vozni park da mu pozavidi i svaki presjednik bilo koje srednjoevropske države, Obnova-skladište, Obnova iza Duhanske stanice , kuću koju je gradio HVo i da ne nabrajam dalje,a drugi iz rata izlazi sa nekretninama,pumpom, poduzećem za prodaju dječje hrane i uistinu bogat vozni park. Uistinu impozantno kad se uzme u obzir da oba nemaju osam razreda osnovne škole zajedno/poslije rata su pokupovali diplome i prije koju godinu pravili radne knjižice /da se prijave na Biro rada kako bi uzeli i mirovine-po principu nikad nije bio uposlen i da je na Birou rada/.Ako su takvi nekakva moralna vertikala u društvu i Hrvatskom narodu onda oprostite mi na komentaru jadan smo mi narod. Nas dva brata skupa ratujemo ,ne govori majko što kući donosimo.Na kraju, neka Vam je sa srećom drugi vide i ono što vi jedva vidite a možda brzo nećete ni moći vidjeti.Možda sve to jednog dana ode po nabavnoj cijeni…………………..

 • Zaboravili ste da je Andelko prvi dan
  rata oborio dva zrakoplova i oba su pala u Blato u vodu Samo neznam koji su raketirali Citluk. Neznam jeli
  odlikovan zato

 • Netriba Miju braniti on je stranacki
  HSP pa on je u stranci imao Mufida Memiju i Aliju Siljka o kakvim zlocinima trabunjate

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.