Zašto djeca ne vide svetoga Nikolu?

Psiholog Kristijan Kraljević iz Širokoga Brijega objavio je zanimljiv tekst o nadolazećem blagdanu svetog Nikole (6. prosinca).

Tekst, uz dopuštenje autora, prenosimo u cijelosti:

Svake godine djeca se pitaju zašto ne vide svetoga Nikolu i naravno logičan odgovor je kako mama i tata donesu darove.  Ali istina je zapravo skroz drugačija!

Draga djeco, darove vam donosi sveti Nikola i sada ću vam ispričati kako.

Sveti Nikola ima jednu posebnu tajnu, a to je vaše srce. Zbog toga je jako bitno kako se ponašate kroz cijelu godinu, što pričate i koliko slušate svoje roditelje.

Jer u noći kad dolazi sveti Nikola, vaše srce počinje svijetliti.

Ali vaše srce svijetliti samo dok spavate, jer kada se probudite ono prestane svijetliti. Zbog toga je bitno da cijelu noć spavate.

Ona djeca koja su bila pristojna, njihova srca svijetle poput zlatnoga sunca i cijela soba sjaji posebnom ljepotom i toplinom. I kada sveti Nikola prolazi i ugleda da je takvo srce, on zna da je dijete bilo dobro i ostavlja darove.

Ako je dijete bilo nepristojno, njegovo srce svijetli tamnoplavom i hladnom svjetlošću i sveti Nikola tu ne može ostaviti darove, ali Krampus voli takvo srce i ostavi svoju šibu. Jer nepristojnim djelima toga djeteta on se hrani i zbog toga tako i ružno izgleda.

Zato draga djeco jako je bitno čuvati svoje srce od nepristojnih djela, riječi i svega što je nije dobro. Kako bi vam srce svijetlilo kao najljepše sunce i vaša se čizmica napunila darovima. Ako do sada niste bili pristojni, još nije kasno.

One koje ste uvrijedili njima se ispričajte, nerede koje ste radili pokušajte ispraviti, neposluh zamijeniti posluhom prema svojim roditeljima i sve što nije dobro pretvorite u dobro.

Pripremite svoje malo srce da osvijetli tu posebnu noć i pripremi vas za najljepše svijetlo koja će doći na Božić i sva naša srca ispuniti mirom, ljubavlju i srećom.

(www.jabuka.tv)6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.