Zastave ISIL-a viore se Gornjoj Maoči

Zastava ISIL-a vijori se u Gornjoj Maoči i druga obilježja ove terorističke države istaknuta su u ovom selu, čiji su stanovnici skoro desetljeće pod istragom policijskih i obavještajnih agencija zbog sumnje da su povezani s terorizmom.

Televizija N1 je objavila priču kako je nizozemski novinar Marcel van der Steen prije nekoliko dana boravio u Gornjoj Maoči, gdje je razgovarao s ljudima o tome zbog čega su odlučili prihvatiti selefijski pristup islamu te fotografirao kuće na kojima je istaknuta zastava ISIS-a.

“Muškarci imaju duge brade i obrijanu glavu. Žene nose nikabe i u potpunosti im je tijelo prekriveno. Trgovina i kafića nema, samo džamije. S nekoliko balkona vijore se zastave. U BiH danas ima šest sela u kojima vlada šerijatski zakon. Nastala su krajem 1995. godine, kada je dio arapskih muslimanskih boraca odlučio ostati u BiH, a ne vratiti se u domovinu. Nastanili su se u zabačenim selima koja su Srbi napustili”, napisao je Nizozemac.

maoca_isil_2

Edin Bosnić, jedan od selefija, u Gornjoj Maoči živi već sedam godina. Bio je jedan od prvih koji su došli tu živjeti, jer, kako je rekao nizozemskom novinaru, nije se osjećao sigurno u mjestima gdje ima mnogo alkohola i droge. Prema njegovim riječima, planinsko selo je mnogo bolje okruženje za djecu. Na pitanje o zastavama ISIS-a na komšijinoj kući, kazao je da ne može donositi zaključke.

“Ja to ne podržavam, drugi da. Ja tu ne mogu ništa promijeniti”, kazao je Bosnić.

Inače, sljedeće srijede pred Sudom BiH počinje suđenje Huseinu Bosniću, zvanom Bilal, koji je često boravio u Gornjoj Maoči i koji je nakon odlaska Nuserta Imamovića u Siriju preuzeo funkciju vođe selefijskog pokreta u BiH.

(Bljesak.info)7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.