Škripari za Luku: Kupi šal, pomozi Luki Barešiću

Za 4-godišnjeg Luku Barešića iz Širokog Brijega ste zasigurno svi čuli – za njegovu tešku životnu borbu u koju se posljednjih dana uključuje sve veći broj građanki i građana Širokog Brijega, ali i okolnih gradova i mjesta.

Za malog Luku u srijedu je otvoren humanitarni broj 092 890 811 (pozivom donirate 2 KM), za Luku će u širokobriješkom kinu Borak gostovati sarajevska Audicija, a od četvrtka u akciji pomoći malom sugrađaninu priključio se Klub navijača Škripari koji će novac prikupljen prodajom navijačkih šalova donirati obitelji Barešić.

”Za ovaj grad i LJUDE bori se” dio je svima dobro poznate navijačke pjesme Škripara iz Širokog Brijega. Puno je prilika u kojima se pokazalo da spomenuti citat iz pjesme nisu samo prazne riječi, pa pokažimo to svi skupa i ovaj put, kada možemo priskočiti u pomoć našem malog sugrađaninu Luki Barešiću koji boluje od rane mioklone encefalopatije i utvrđen mu je stopostotni invaliditet,” navodi se u priopćenju Škripara.

Akciju možete podržati kupnjom dvostranog šala sa motivom naše svetinje – Nogometnog kluba Široki Brijeg i natpisom ”Samo jednom klubu odani”.

Prostorije Kluba navijača Škripari (sjeverna tribina stadiona Pecara) otvorene su u petak 6. veljače 2015. godine u vremenskom razdoblju od 16:00 do 20:00 sati, te u subotu, 7. veljače 2015. godine u vremenskom razdoblju od 18:00 do 21:00 sati. Cijena šala je 15 KM.

skripari_luka

Luka Barešić iz Širokog Brijega je dječak od četiri godine i boluje od rane mioklone encefalopatije i utvrđen mu je stopostotni invaliditet.

Do šestog mjeseca života imao je jake epileptične napade tijekom cijelog dana svakih sat vremena. Nakon što mu je uspostavljena dijagnoza i uvedena terapija (dvije vrste antiepileptika ) napadi su se smanjili, ali su ostavili posljedicu na psihofizički razvoj. Zbog takvoga stanja Luka je sada na razini djeteta od sedam mjeseci.

Mogućnost pomoći Luki je presađivanje matičnih stanica operativnim zahvatom u Austriji početkom trećeg mjeseca. Svrha zahvata je uklanjanje žarišta epinapada kako bi se poboljšalo njegovo zdravstveno stanje i smanjilo korištenje antiepileptika. Stručni tim liječnika je izjavio da bi dva mjeseca nakon operacije došlo do vidnih rezultata.

Operativni zahvat košta 14 000 eura. Budući da je Luki pomoć potrebna, a roditelji nisu u mogućnosti platiti operaciju , traži se pomoć svih dobrih ljudi.

(www.jabuka.tv)


10 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.