Zaražene svinje krijumčare se sa sjevera zemlje u Hercegovinu

Otkriveno je više slučajeva krijumčarenja svinja zaraženih afričkom kugom iz sjevernoga dijela BiH na područje Hercegovine, izvijestile su vlasti Republike Srpske.

Žarište zaraze svinjske kuge u Bosni i Hercegovini već je mjesecima područje Posavine i Semberije u sjevernom dijelu zemlje zbog čega je eutanizirano više od 50.000 svinja. Vlasti su zabranile prijevoz ili trgovinu svinjama iz toga područja kako bi se suzbilo širenje zaraze. No, posljednjih tjedana se zaražene svinje krijumčare na područje Hercegovine.

Svinje koje su zaražene afričkom kugom sve više se švercaju iz kontaminiranih područja na jug zemlje, rekao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić na današnjoj konferenciji za novinare, prenosi Hina.

Dodao je kako su vlasti uspjele otkriti nelegalni promet i trgovinu svinjama, a analizama je utvrđeno kako je 80 posto takvih svinja bilo zaraženo afričkom kugom.

To je klasično kršenje mjera. Bit će podnesene kaznene prijave protiv svih onih koji su sudjelovali u ovoj aktivnosti, dodao je entitetski ministar.

Po njegovim riječima svinje se krijumčare doslovno pod okriljem noći. Prijevozom zaraženih svinja se širi bolest afričke kuge, te otežava završetak ove krize, dodao je ministar Minić.

Potvrđen prvi slučaj svinjske kuge u Hercegovini

(www.jabuka.tv | Foto: Freepik)

9 komentara

  • Ha, ha, ha. Pa bolje su ove zaražene iz RH nego uvozno meso koje jedemo. Moj narode sto nam rade politicari, sluge globalista i mediji. Pa u Slavoniji ubijaju zdrave svinje i odvoze ih. Tim jadnim seljacima to plate po 2 eura po kg. Kako im onda vjerovati. A ovo su pripreme da i kod nas u Hercegovini naprave paniku i kaos. Pa zna se sto je bolesna svinja a sto zdrava… Ovo su pripreme za popis nasih svinja i vjerovatno eutanaziju istih. Cudna vremena dolaze. Da nista domace nije zdravo a uvozno je. Tko u to vjeruje neka kupi uvozno.

  • Nasi su toliko podlozni da bi za malo para prodali i vlastitu mater…na zalost manjina u hercegovini misli svojom glavom

  • Uvijek su se bolesne svinje odvajale id zdravih pa ako ostane ostane. A bolest ne prelazi na ljude čemu onda sve ubiti.

  • Sad zamislite sljedeće:
    Čovjek se razboli i mi njega “eutanaziramo”. Koja riječ za ubijanje!
    Ovo vam je ko i korona. Tko ovu priču popuši, sam si je kriv.

  • Bolest je u glavama mocnika a ne u svinjama. A jos su bolesniji koji vjeruju ovim velikim i njihovim agendama u kojim pise, stoji da nas je viska 7 milijardi. Pa kako ce nas rijesiti nego otrovima, zatrovanom hranom, ratovima, vakcinama, gladi itd.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.