Zaposleno 45 državnih službenika

Agencija za državnu službu BiH raspisala je od početka ove godine 45 oglasa za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta državnih službenika u institucijama BiH, što je na gotovo istom nivou kao i u prvih sedam mjeseci prošle godine.

U Agenciji su naglasili da je od ukupnog broja raspisanih oglasa u ovoj godini 29 javnih, te 16 internih, piše Glas Srpske.

”U usporedbi s istim periodom prošle godine, došlo je do blagog smanjenja broja raspisanih oglasa jer je za prvih sedam mjeseci 2015. godine raspisano 26 javnih i 24 interna oglasa”, naveli su u Agenciji.

Kada je riječ o broju pristiglih prijava na raspisane oglase za zapošljavanje, u Agenciji za državnu službu ističu da nemaju podatke o broju prijava koje pristižu na interne i javne oglase jer se one dostavljaju izravno institucijama koje provode natječajnu proceduru.

”Državnih službenika u institucijama BiH prema posljednjim podacima ima 3.862. U skladu sa Zakonom o državnoj službi u institucijama BiH, svi imaju sveučilišnu diplomu i druge obrazovne ili akademske kvalifikacije najmanje sedmog stupnja stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog, drugog ili trećeg ciklusa bolonjskog sustava studiranja”, naveli su Agenciji.

Kada je riječ o prosjeku godina državnih službenika, naglašavaju da ih je najviše u starosnoj grupi od 31 do 40 godina, odnosno 38,6 posto od ukupnog broja.

”Najmanje ih je u starosnoj grupi od 21 do 30 godina, odnosno 7,5 posto, te starijih od 60 godina 5,3 posto”, naglasili su u Agenciji.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Ma kakav natječaj sve je to namještaljka,prije godinu dana se zna tko će biti zaposlen,idu na razgovor-ispit i vidi čuda baš taj okome se pričalo da će biti primljen NAJBOLE JE ZNAO

Komentiraj: