Započeo projekt izgradnje 15-metarskog križa iznad Blidinjskog jezera | Jabuka.tv

Započeo projekt izgradnje 15-metarskog križa iznad Blidinjskog jezera

Na inicijativu Ekološko-turističke udruge “Blidinje” započet je projekt izgradnje velikog križa na uzvisini iznad Parka prirode Blidinje, zvanoj Borova Glava.

Projekt se provodi uz podršku općina Posušje i Tomislavgrad, Hrvatskog planinarskog društva “Pločno” Posušje, Udruge “Visit-Blidinje” i Franjevačke kuće molitve “Masna luka”, kazao je predsjednik Planinarskog društva “Orlova stina” Ante Vukadin.

Prema idejnom projektu, veličina križa, koji bi bio izrađen od betona s osvjetljenjem, iznosila bi 15 metara.

Sredstva za prvu fazu izgradnje su osigurana, kazao je Vukadnin koji je pozvao sve zainteresirane da financijski pomognu u idućim fazama izgradnje velikog križa iznad Blidinjskog jezera, koji će dominirati cijelim ovim prostorom smještenim između velebnih planina Čvrsnice i Vrana.

Križ će biti postavljen u čast sv. Bernarda, zaštitnika planinara, a plan je i izgradnja male kapelice nedaleko od križa.

(Fena)


9 komentara

  • To je najbitnije, što veći križ. Kao da nema nešto pametnije u što se pare mogu uložit. Zar nije dovoljna mala kapelica gdje se netko može pomolit ako želi? Ali ograničeni hercegovački mozgovi se idu praviti veći katolici od samoga Pape.

  • ako će stavljat križ, onda nek stave i polumjesec, davidovu zvijezdu i pentagram, religijskim manjinama je dosta više ovog klerofašizma!

  • Sve je to biznis,malo vjere,malo domoljublja,puno love i betona i svakom dobro,sta mislite da muslimani i srbi ne prave svoja obilježja tamo gdje mogu i tako treba neka svi uvazavaju one druge i trece i bit ce mir i dobro

  • naravno i nazalost, krkni što veći kriz vani na brdo, a u srcima križa onog pravog I.susovog odavno nema…paradoksalno ali istinito, neokatolicizam u zadnje vrijeme postaje nekima opsesija, svi ovi koji su uključeni i koji podrzavaju ovo – ugradite Kristov korpus u svoja srca, a ne vani… vanjština uopće nije bitna i ona je često lažni pokazatelj, jedino ako neko ima mržnju prema drugim vjerama, a ima ih puno među velikim rvatinama u zap.Hercegovini takvi bi pokrenuli križarske ratove ‘sutra’ – ali daleko su takvi od Svevišnjega

Komentiraj: