Započeo 19. malonogometni turnir mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti općine Posušje

U ponedjeljak je otvoreno 19. izdanje malonogometnog turnira mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti općine Posušje, a na tribine igrališta OŠ Ivana Mažuranića došli su brojni gledatelji i navijači.

I ove godine za organizaciju je zadužen Športski savez općine Posušje.

Jedan od najatraktivnijih športskih događaja Posuškog lita, Malonogometni turnir mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti općine Posušje, započeo je himnom hrvatskog naroda Lijepom našom, uslijedila je i minuta šutnje za sve umrle i poginule sudionike turnira kao i za sve posuške branitelje koji su dali svoj život na oltar Domovine.

Turnir je svečano, prigodnim riječima, otvorio načelnik općine Posušje Ante Begić. U svom obraćanju načelnik je čestitao i zahvalio organizatoru, Športskom savezu općine Posušje na čelu sa predsjednikom Mariom Knezovićem što su nam i ovog ljeta omogućili da uživamo u nogometnim nadmetanjima.

Znamo koliko je svim ekipama bitan i važan naslov pobjednika ovog turnira, ne misleći samo u financijskom smislu, nego prvenstveno zbog prestiža i ponosa što će predstaviti svoju općinu u Ligi Hercegovine. Svim sudionicima turnira želim puno uspjeha, neka pobjedi najbolji, najspretniji i najsretniji, i naravno da sve protekne u sportskom duhu i fair-play atmosferi, kazao je načelnik Begić.

Predsjednik Športskog saveza općine Posušje Mario Knezović istaknuo je kako ovaj turnir iz godine u godinu plijeni veliku pozornost i posjećenost: Već prve večeri turnira zavidan je broj gledatelja na tribinama koji su došli popratiti ovaj događaj, koji je jedan od najposjećenijih u manifestaciji Posuško lito.

Samim time ovaj turnir iziskuje i popularnost kod naših sponzora, donatora, ekipa koje se prijavljuju, kao i djece koja su dio sportskih klubova, da svake godine dođu posjetiti i popratiti ovaj događaj u prekrasnom ambijentu, a činjenica što se događaj održava u centru grada samo je još jedna olakotna okolnost.

Sudionicima turnira želim puno sreće, neka pobjedi najbolji i neka pobjedi sport, kazao je nakon otvorenja turnira predsjednik Športskog saveza općine Posušje, Mario Knezović.

Svečano otvoreno 22. izdanje MNL MZ Široki Brijeg

Ove godine na turniru će nastupiti 16 ekipa, podijeljeni u četiri skupine. Svaku večer igraju se tri utakmice. Prva utakmica počinje u 20 h , druga u 21 h a ona posljednja u 22h.

Nagrade su i ove godine predviđene za prva tri mjesta. Tako će ekipa koja ove godine osvoji turnir, uz pehar i medalju, dobiti i novčanu nagradu u iznosu od 2 000 KM. Novčanu nagradu u iznosu 1 000 KM dobit će drugoplasirana ekipa, dok će trećeplasirana ekipa dobiti novčanu nagradu u iznosu od 500 KM. Drugo i treće mjesto također uključuju medalje i pehar. I ove godine proglasit će se najbolji strijelac, igrač i vratar turnira.

Pred punim tribinama igrališta u sklopu Osnovne škole Ivana Mažuranića snage u ponedjeljak odmjeravaju branitelj naslova Rakitno i Osoje, zatim Čitluk i Durmišuša te Meljakuša i Gornji Jukići.

Najbolja ekipa ovogodišnjeg izdanja Malonogometnog turnira mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti općine Posušje predstavljat će Posušje u Ligi Hercegovine, čiji je ovogodišnji domaćin Grude.

(www.jabuka.tv)

7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.