Započeli upisi u Glazbenu školu Široki Brijeg – Jabuka.tv

Započeli upisi u Glazbenu školu Široki Brijeg

Glazbena škola Široki Brijeg vrši upis djece u predškolski program te u prve razrede osnovne i srednje glazbene škole.

Upisi su započeli u ponedjeljak 27. kolovoza i trajat će do ponedjeljka 3. rujna, svakim radnim danom od 9:00 do 12:00 sati u tajništvu Škole.

Glazbeni vrtić – predškolski program

Namijenjen djeci koja pokazuju interes za glazbu u pravilu uzrasta od 7 godina. Upisi se vrše tijekom rujna i listopada. Za glazbeni vrtić nije potrebno polagati prijamni ispit.

Osnovna glazbena škola

Dob polaznika pri upisu je od 8 do 10 godina. Osnovna glazbena škola traje 6 godina.

Tijekom cijeloga školovanja učenici učenjem glazbe usvajaju i razvijaju glazbene vještine i sposobnosti, psihomotoričke sposobnosti te bolju koncentraciju. Učenje glazbe potiče apstraktno razmišljanje, samokontrolu te organiziranost i disciplinu u radu.

Dva puta tjedno učenici imaju individualnu nastavu glavnog predmeta (instrument) te skupnu nastavu solfeggia – teorije. Od četvrtog razreda započinje i skupno muziciranje (zbor-orkestar).

Nastava se odvija u turnusima obrnuto od nastave u osnovnoj školi. Nakon osnovne glazbene škole učenici mogu nastaviti školovanje u srednjoj glazbenoj školi.

Učenici koji upisuju prvi razred glazbene škole mogu upisati sljedeće instrumente: klavir, harmoniku, violinu, tambure, flautu, truba i saksofon. Od potrebne dokumentacije treba dostaviti rodni list.

Svi zainteresirani za više informacija mogu se obratiti na broj telefona 039/704-632, mobitela 063/992-585 ili na e-mail: [email protected].

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.