Zanimljiv eksperiment visine skoka Cristiana Ronalda s ostalim običnim smrtnicima

Nije tajna da je Ronaldo prava zvijer, a zanimljiv eksperiment otkriva kako to izgleda u usporedbi s prosječnim ljudima.

Ako ste obrambeni igrač, jedan od najstrašnijih prizora koji možete vidjeti jest Cristiano Ronaldo u svom prepoznatljivom skoku, prenosi Gol.hr.

Kada Portugalac uhvati zalet i nebeski skoči, malo je toga što obrane mogu napraviti, čemu smo nebrojeno puta svjedočili posljednjih godina.

No koliko zapravo visoko skače Ronaldo? Prema dostupnim podacima, njegov vertikalni odraz iznosi 78 centimetara, sedam više od prosjeka NBA lige. Dodamo li na to visinu od 187 centimetara, dolazimo do okvirne visine od 265 centimetara na kojoj Ronaldo hvata loptu glavom.

Koliko je to zapravo puno, istražili su dečki s Youtube kanala F2Freestylers. Organizirali su zanimljiv eksperiment na ulicama Londona – postavili su konstrukciju s Ronaldovim likom, s koje je visjela lopta na visini od 265 centimetara od tla do vrha lopte.

Naravno, visina Ronaldova udarca varira i nije isključeno da je nekad manja, a nekad i veća kada baš uhvati zalet, ali za potrebe eksperimenta postavljena je na tu visinu.

Slučajni prolaznici imali su jednostavan izazov – ako udare loptu glavom, dobivaju 1.000 funti nagrade. Kako je to prošlo, pogledajte u priloženom videu. Tek čovjek košarkaške visine, i to uz pomoć opreme slučajnog prolaznika, uspio je zahvatiti loptu na Ronaldovim visinama…

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.