Zamijenjeni modeli Galaxy Notea 7 opet imaju problema s baterijama

Nedavni izvještaj novinara Bloomberga otkrio je razlog zbog kojeg je došlo do problema sa Samsungovim Galaxy Note telefonima – menadžeri ove kompanije htjeli su požuriti s razvojem novog telefona kako bi ga predstavili što je moguće prije Appleovog iPhonea 7. Kratki rokovi za proizvođače komponenata, brojni prekovremeni sati i neprospavane noći na kraju su rezultirali velikom katastrofom za Samsung koji je najavio povlačenje oko 2 i pol milijuna telefona što će ih koštati milijardu, a možda čak i dvije milijarde dolara.

Dosadašnji kupci Notea 7 imaju mogućnost zamijeniti telefon s novim i ispravnim modelom ili tražiti povrat novca te iz južnokorejske kompanije kažu da je većina korisnika ipak odlučila za novi Note 7 s ispravnom baterijom.

No, prema informacijama koje su objavili na The Next Webu, neki korisnici koji u Južnoj Koreji imaju problema s baterijama i na zamjenskim modelima – ovog puta nisu u pitanju eksplozije i zapaljenje, no njihovi telefoni gube snagu baterije tijekom punjenja te se pregrijavaju.

Jedan korisnik tako je ostavio telefon na punjenju cijelu noć, no baterija se nije napunila više od deset posto – njegov uređaj testirali su i novinari južnokorejske TV postaje YTN te je postotak baterije u samo 39 minuta pao za 26 posto, dakle puna baterija izdržala bi samo oko dva sata. Srećom, ovakve probleme do sada je prijavio mali broj korisnika i čini se kako je riječ samo o uređajima koji su isporučeni u Južnoj Koreji te bi Samsung u toj zemlji dijelu korisnika mogao zamijeniti zamjenski Galaxy Note 7.

Još nije poznato koliko je korisnika prijavilo ove probleme, a iz Samsunga uvjeravaju kako oni ovog puta nemaju veze s baterijama, već je riječ o ‘izoliranim slučajevima povezanim s masovnom proizvodnjom’.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.