Zajednički interesi: Čapljina i Karlovac surađuju za poboljšanje gospodarstva

Izaslanstvo grada Karlovca predvođeno gradonačelnikom Damirom Mandićem u petak je posjetilo općinu Čapljina i sastalo se s načelnikom dr. Smiljanom Vidićem i njegovim suradnicima.

Tema sastanka bila je nastavak suradnja dvaju gradova, zajednički gospodarski i turistički interesi i ciljevi, te prekogranična suradnja i partnersko apliciranje na EU fondove.

Načelnik Vidić zaželio je dobrodošlicu i istaknuo zadovoljstvo ovim posjetom, s naglaskom na nastavak jedne kvalitetne suradnje na projektima od zajedničkoga interesa, jer oba grada dijele iste izazove i ciljeve.

Gradonačelnik Mandić pozdravio je spremnost općine Čapljina za suradnju dvaju gradova koji partnerskim snagama mogu postići kvalitetnije ciljeve apliciranjem za EU i druge fondove cijeneći kako su oba grada visoko postavila ljestvicu vezano za realizaciju i unaprjeđenje infrastrukturnih i turističkih projekata.

Cilj svih aktivnosti općine Čapljina je poboljšanje gospodarske situacije kroz kreiranje povoljnoga poslovnoga okruženja, kontinuirano unaprjeđenje infrastrukture, konkurentnosti turističke ponude Čapljine i okolice kroz gradnju turističke infrastrukture namijenjene turističkim i edukativnim potrebama lokalnoga, bosansko-hercegovačkoga i stanovništva regije, te stvaranje novih turističkih sadržaja kroz promociju riječnoga turizma, jednako kao i brendiranje poljoprivrednih proizvoda.

S obzirom na bogatu kulturno-povijesnu baštinu koja krasi općinu Čapljina predstavnici lokalne vlasti s gostima su posjetili Staru rimsku utvrdu Mogorjelo, Stari grad Počitelj i Park prirode Hutovo Blato. Nakon posjeta kulturno-povijesnoj baštini, uslijedio je radni dio timova grada Karlovca i općine Čapljina te priprema projekta za partnersko apliciranje na EU fondove.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.