Zajednička mlada misa dvojice širokobrijeških franjevaca

Zajednička mlada misa širokobrijeških franjevaca fra Ivana Sliškovića i fra Ivana Hrkaća bit će održana u nedjelju, 17. srpnja, 2022. u 18:00 sati na platou ispred crkve Uznesenja BDM u Širokom Brijegu.

Župa Uznesenja BDM povodom mlade mise organizira trodnevnicu.

Prvog dana trodnevnice, u četvrtak, 14. srpnja, svetu misu u 20:00 sati slavit će fra Svetozar Kraljević na temu ”Dođite k’ meni… (Mt. 11,28)”. U petak, 15. srpnja, u 20:00 sati, svetu misu slavit će fra Josip Vlašić, a tema homilije bit će ”Vi ste sol zemlje i svjetlo svijeta (Mt. 5,13)”.

Posljednjeg dana trodnevnice, u subotu, 16. srpnja, u 20:00 sati svetu misu slavit će fra Stanko Mabić na temu ”Ime njegovo nada je narodima (Mt. 12,21)”.

Podsjećamo, mladomisnici fra Ivan Slišković i fra Ivan Hrkać zaređeni su za svećenike 29. lipnja 2022. u mostarskoj Katedrali.

Mlada misa fra Franje Markića u Kočerinu

Hercegovina bogatija za pet svećenika

(www.jabuka.tv)

17 komentara

 • E, sad kad ste postali to sto ste postali, pravac za Njemacku. Njemackoj ne dostaje 12000 svecanika, a sto je najgore Njemackoj ne dostaje ni katolika, jer se samo prosle godine iz crkve ispisalo 2600000 katolika. Kako izgleda u Hercegovini ima dobar prirastaj svecenika, ali nema naroda. Kako vidimo ipak se mnogi odlucuju za Njemacku.

 • molim ovog prvog komentatora da prije svega nauči pisat i dobro razmisli šta priča, a mladomisnicima iskrene čestitke i Božji blagoslov

  • Tako je, glagol “nedostaje” nije odrican i pise se sastavljeno, a odricni glagoli uvijek odvojeno. Ja sam napravio omastu. Ali, kad “cjepidlacis”, i ti si zaboravio zarez kao logicnu interpunkciju. Ali, to ne mijenja nista u onome sto sam apostrofirao. Nismo ovdje na nastavi pravopisa, nego na diskusijama. Kada bi neki jezikoslovac kontrolirao, ne samo nase diskusije nego i clanke novinara, nasao bi bezbroj pravopisnih pogresaka.
   Htio sam naglasiti ozbiljan problem u krscanskoj Njemackoj u kojoj nedostaje na tisuce svecenika, a ti umjesto da se koncentriras na glavnu poruku, koja je istina malo satiricna, gledas u pravopis.
   Mene kao krscanina zabrinjavaju cinjenice da se zapadnoj Europi desavaju masovna istupanje iz clanstva crkve. Zar nije do tebe dosla vijest da godisnje u Njemackoj, samo katolicku crkvu napusti oko 250000 vjernika. Zar do tebe nije doprla vijest da Njemackoj nedostaju masovno svecenici? To je i bio razlog za moju malu ironiju.

 • Ako budu prakticirali bozju rijec,kao njihov ucitelj, Isus Krist ,i ne budu slusali poglavare crkve koji nemaju Duha Svetoga,onda nisu promasili poziv. Isus nije slusao velikog svecenika, koji ga je dao razapeti nego Oca na nebesima. Danasnja crkva je slicna crkvi u Isusovo vrijeme jer se udruzila sa drustvenim strukturama jer se odrekla snage Duha Svetoga. Vidicemo uskoro kad politicari uvedu maske i vakcine izabrane pricesti oce li i oni odobravati i sutiti ili ce govoriti da je jaci Isus,da se ne treba pridrzavati plandemija i pandemija. Ne treba Isus bit jak kad nema virusa,nego kad ima
  Ako im bozja rijec ne bude vodilja nego takozvani stozerovci kojima je mafija naredila sta ce i vjernici raditi ,da sami budu odgovorni sto moraju dobrovoljno u sebe primati koktele otrova’
  ako ne budu proglasavali zivog Isusa koji je jaci od svake bolesti,onda ce se utopiti sa ovim svjetom i bolje bi im bilo da su zavrsili nesto drugo.

 • “…Franjevci su uvijek bili uz svoj narod. Nisu ga ostavljali ni u najtežim trenucima, ni onda kada se umiralo za krst časni i slobodu zlatnu. Oduvijek je hercegovački fratar bio narodni čovjek. Iz naroda ponikao, s njime živio i radio, dijelio radosti i nade, žalosti i tjeskobe svagdanjeg života…”

  Ovo vam piše na stranicama širokobriške župe. Nemojte da ovo i s vama ostane samo mrtvo slovo na papiru…

  U svakom slučaju, sretno u službi Bogu i svome narodu!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.