Zagrebačka inovacija postala pravi hit među ženama

Na5u je prije svega namijenjen poslovnim ženama koje često voze i nemaju vremena nekoliko puta dnevno oblačiti ‘vozačke’ cipele.

deja je nastala iz očaja i to kada smo shvatile da su sve naše cipele na peti oštećene u vožnji automobila.

A svi znamo što cipele znače nama ženama, mi žene ih obožavamo, a kada se oštete na peti ili se na njima od vožnje napravi rupa, to više nije to. Nakon što smo shvatile da na internetu ne možemo pronaći ništa zadovoljavajuće, odlučile smo rješenje izraditi same. Na5u je rezultat sretnog spoja ženske strasti prema cipelama i stručnog inženjerskog tima s velikim iskustvom u razvoju novih proizvoda”, objasnila je nastanak ideje Maja Smoljo, voditeljica prodaje i marketinga Pavorana, zagrebačke tvrtke koja je na tržište lansirala proizvod Na5u. Od ideje do konačnog proizvoda Na5u kroz dvije godine bilo je 13 verzija, a na proizvodu su radile 42 osobe.

Proizvod je na tržištu tri mjeseca i registriran je u Svjetskoj organizaciji za intelektualno vlasništvo (WIPO). Funkcionira po načelu elastične kopče koja se stavlja na onaj dio cipele s kojim se ona oslanja na tepih vozila pri vožnji. Desna noga je tijekom cijele vožnje gornjim dijelom oslonjena na papučicu gasa ili papučicu kočnice, a donjim dijelom na tepih, zbog čega je taj dio cipele izložen oštećenju prilikom trenja te zbog prašine ili sitnih kamenčića koji su često mogu naći na tepihu. Na5u se prije svake vožnje jednostavno stavi na cipelu, a nakon vožnje se skine i odloži. Ovu inovaciju možete kupiti preko web shopa www.na5u.hr ili u nekoliko trgovina obućom i odjećom u Zagrebu i Splitu, a interes su pokazale i automobilske tvrtke.

“Reakcije žena su jako pozitivne, čak i iznad naših očekivanja. Na5u može koristiti svaka žena koja ne želi da joj se cipele oštete, no prije svega namijenjen je poslovnim ženama koje svakodnevno koriste automobil na kratkim destinacijama i nemaju vremena svaki put se presvlačiti u ‘vozačke” cipele’, tvrdi Smoljo. Ovim proizvodom namjeravaju osvojiti i svjetsko tržište i upravo zbog toga i je zaštićen. “Možda zvuči neskromno, ali žene cijelog svijeta imaju taj problem. Komparativna prednost našeg proizvoda je velika, budući da je jednostavan za korištenje, funkcionalan i pouzdan, atraktivnog je dizajna te zahvaljujući obliku štiti cipele visokih, ali i niskih peta kao što su balerinke”, zaključila je Smoljo.

(Poslovni.hr)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.