ZABRANJENI KONCERT Thompson izgubio tužbu protiv Grada Pule

Pravomoćnom presudom Županijskog suda u Puli , pjevač Marko Perković Thompson i njegova agencija MP-ton d.o.o. iz Zagreba , izgubili su pravnu bitku u dokazivanju navodne ugroženosti njegovih ljudskih prava i prava na rad, nakon odbijenice pulskih gradskih otaca da u ljeto 2008. održi koncert u Areni.

Tom je drugostupanjskom presudom od 28.studenog prošle godine , potvrđena presuda pulskog Općinskog suda od 2. prosinca 2008.

Naime, Županijski sud smatra da je žalba Thompsona na presudu Općinskog suda neosnovana, budući je grad Pula kao vlasnik Amfiteatra ovlašten da s njim čini što ga je volja, koristeći pravo posjedovanja, uporabe, korištenja i raspolaganja tim kulturno-povijesnim spomenikom, sukladno Zakonu o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara.

Sud, stoga, zaključuje kako nije ovlašten naložiti Gradu da ponudu tužitelja za nastupom u Areni prihvati , kao što niti može tuženiku naložiti sklapanje ugovora o zakupu, pa čak i kada bi se temeljem javnog natječaja izabrao ponuditelj, koji ne odgovara uvjetima iz natječaja. Sud u tom slučaju može samo poništiti takav natječaj. Sukladno presudi Thompson mora nadoknaditi sudske parnične troškove u iznosu od 7.085 kuna.

Thompsonov menadžer Zdravko Barišić za Slobodnu Dalmaciju je ustvrdio.“ Ovo nam je prvi glas. Presudu nismo dobili, ni gospodin Thompson , niti naš odvjetnik. To doista čudi , budući je presuda donesena još 28.studenog lani. Kada presudu dobijemo i pročitamo, tek tada je možemo komentirati.“

(Slobodna Dalmacija)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.