Zabranjen prijevoz ilegalnih migranata u USŽ

Od srijede je na snazi zabrana prijevoza ilegalnih migranata u Unsko-sansku županiju, zapovijed je koju je izdala Operativna grupa za pitanje migracija u ovoj županiji.

Ova odluka je donesena nakon posljednjih događanja u Velikoj Kladuši a sve je počelo kada je Sead Karajić u nedjelju popodne vratio autobus pun ilegalnih migranata.

Karajić je tada razbio staklo na autobusu, a njegov potez izazvao je lavinu reakcija brojnih građana koji već treću godinu trpe teror migranata, piše Avaz.

Autobusi koji prevoze migrante bit će zaustavljeni na entitetskoj liniji i na ulazu u Unsko-sansku županiju, navedeno je u Odluci, ali kako će to izgledati u praksi ostaje tek za vidjeti.

Unatoč tome, građani Velike Kladuše i u srijedu nastavljaju s takozvanim stražama, i kako su kazali reporteru “Avaza” na licu mjesta, skeptični su po pitanju obećanja.

Nakon što je utorak navečer s njima i policija bila na punktu u Purićima kod Velike Kladuše, ocijenili su to pravim potezom, za koji su iskazali nadu da nije stigao prekasno.

Tek sada osjećamo da je policija uz nas, kazali su građani koji su do 2 sata iza ponoći dežurali na punktu.

Zbog migrantske krize u Bihaću su najavljeni masovni prosvjedi 29. kolovoza.

Posljednji događaji u Krajini jasno otkrivaju kolika je šteta po interes države i građana nastala kada je  Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva BiH odbio plan Fahrudina Radončića u vezi s migantskom krizom.

Jer, brza deportacija migranata i njihova izolacija u migrantskim centrima naravno u skladu s najvišim standardima poštivanja ljudskih prava, sada se jasno pokazuje, jedini su kvalitetan i efikasan način da se očuva sigurnost građana i lokalnih zajednica, posebno onih, na migrantskoj ruti.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.