Koronavirus ušao i u HNK Čapljina

HNK Čapljina je na svojoj službenoj Facebook stranici objavio kako je jedan njihov igrač zaražen koronavirusom.

Jedan igrač iz prvog sastava HNK Čapljina pozitivan na COVID – 19. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka BiH, ne možemo objaviti indentitet osobe, navode iz federalnog prvoligaša.

U svojoj obavijesti ističu kako je igrač dobivši simptome odmah obavijestio nadležne klubske službe te je sukladno preporuci nadležnog epidemiologa isti testiran. Igrač je dobivši pozitivan nalaz stavljen u strogu samoizolaciju.

S obzirom da igrač već neko vrijeme zbog ozljede nije dolazio u doticaj sa suigračima, članovima stručnog stožera i drugim osobljem u klubu u zatvorenim prostorima, prema procjeni nadležnih medicinskih službi u ovom trenutku nema potrebe za provođenjem mjera prema drugim igračima ili osoblju, navode iz HNK Čapljina

Dodali su kako je navedeni igrač zaražen iz bliskog kontakta s prijateljem koji se dogodio u vremenu kada igrač nije nazočio klupskim aktivnostima.

Osoba koja je prenijela virus našem igraču nema nikakvih veza s našim klubom i stavljena je pod iste mjere. Provodit ćemo i dalje pojačani nadzor nad igračima i svim osobljem kako bi ih sve zaštitili. Pred sami početak prvenstva sukladno preporukama NSFBIH testirali smo sve igrače i osoblje te nismo imali pozitivnih. U koliko se u budućnosti ukaže potreba i dalje ćemo u kontaktu s nadležnim službama rigorozno provoditi sve mjere, priopćili su iz Čapljine.

(www.jabuka.tv)