Zaboravljeni branitelji ŽZH: Ne bojte se izići na prosvjede i blokade

U petak 30. rujna 2016 godine u Cazinu je održan sastanak Savjeta branitelja u Federaciji BiH. Nakon višesatne konstruktivne rasprave usvojeni su određeni zaključci kojim se želi ubrzati proces implementacije/provedbe Rezolucije Branitelja u oba doma Parlamenta FBiH (Zastupničkom i Domu naroda).

Doneseni su slijedeći zaključci:

 1. Postojećoj radnoj skupini Savjeta Branitelja u provedbi Rezolucije Branitelja kako je to zaključeno na sastanku od 01.08.2016 godine u Parlamentu FBiH, a koja djeluje u sastavu: Vlado Marušić, odvjetnica Džejlana Šaćirbegović-Alibašić i Esudin Džafić treba pridodati još 3/tri člana u svojstvu stalnih suradnika i Savjetnika i to: Armin Plivčić-Pliva, Safet Delalić i Drago Grbavac.
 2. Zadužuje se Armin Plivčić-Pliva član Savjeta branitelja za izradu blog stranice Savjeta branitelja radi lakše i brže komunikacije Savjeta branitelja sa demobiliziranim braniteljima na području cijele FBiH.
 3. Zsdužuju se svi članovi Savjeta branitelja da preko svojih županijskih i općinskih udruga ili organizacija lobiraju na način kojim će prikupljati potpise na peticiji svih zastupnika u oba doma Parlamenta FBiH kako bi se Rezolucija Branitelja jednoglasno ili većinskom voljom tih zastupnika usvojila u oba doma Parlamenta FBiH.
 4. Savjet branitelja objavljuje kako je voljom demobiliziranih Branitelja u cijeloj FBiH odlučeno da će se dana 13.10.2016 godine održati najveći i najmasovniji prosvjedi i blokade u FBiH zbog nepoštivanja zaključaka od strane oba doma Parlamenta FBiH sa sastanka od 01.08.2016 godine u Sarajevu.

”Napominjemo Vam kako je blog stranica Savjeta branitelja već izrađena i kako preko te stranice možete komunicirati s demobiliziranim braniteljima i Savjetom branitelja u FBiH pišući svoje sugestije, prijedloge i primjedbe.

Što se tiče lobiranja zastupnika oba doma Parlamenta FBiH ovim vas putem sve pozivamo da lobirate i utječete na zastupnike tih domova kako bi isti potpisali peticiju potpore našoj i vašoj Rezoluciji Branitelja koja će konačno i biti usvojena.

Na koncu, ovim vas putem pozivamo sve do jednoga,od prvog do zadnjeg upisanog člana da se u vaše podružnice naše udruge u ŽZH (Ljubuški, Grude, Posušje i Široki Brijeg) od danas do 13.10.2016 godine javite i upišete potvrdu vašeg izlaska na masovne prosvjede i blokade jer je došlo vrijeme konačnog susreta istinskih branitelja i protivnika istine.

Svi znate kome se trebate javiti i potvrditi vaš izlazak na masovne prosvjede i blokade, a u Širokom Brijegu to možete učiniti već od sutra u prostoru naše udruge Zaboravljeni branitelji u Širokom Brijegu, Tnska cesta 197. (kod restorana Rakićak) koji je otvoren za sve naše članove.

Ne bojte se izići na prosvjede i blokade jer se niste bojali izići ni pred mnogostruko naoružanijeg neprijatelja 1991. godine kada su u pitanju bili naši i životi naših najmilijih, sada se borimo za naše i dostojanstvo naših najmilijih koje su nam bešćutne političke elite uskratili evo preko 25 godina.
Onaj tko se ne odazove na masovne prosvjede i blokade morati će živjeti i umrijeti s time kao i njegova djeca i unučad jer izlaskom na prosvjede i blokade dana 13.10.2016 godine u FBiH demobilizirani branitelji bez ikakvih prava po osnovu učešća u svetom Domovinskom ratu,najčasnijih sinova države BiH daju završni udarac neprijateljima istine, priopćeno je iz Udruge Zaboravljeni branitelji ŽZH.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

   • Jašta uhljebio se pa se boji da ga ne bi istisnuli sa proračuna. Jebi ga treba samo njemu i njegovim bližnjima. Reko sam ja davno među plemenom hercegovaca prevladava rođo mentalitet. Daj meni i mojima, za druge me ne briga. I to ponesu sa sobom gdje god da dođu. Čast izuzecima.

 • NEKA SKINU OVE LOPOVE LAZNE NA REVIZIJI I NEKA DANE KO JE ZASLUZIJO..POGLEDAJTE NIKO SE NIJE ISELIJO BOGAMI KO IMA PENZIJU I SKRB PUNA POSTA INVALIDA I ELEKTRO NA RACUN INVALIDOSTI DOBILI POSA I PRIMAJU SKRB NEKA VRATE LOPOVI STO UZIMAJU 12GOD I VISE

 • ovi što su ostvarili primanja mogu i smilje sadit,pa disu oslobodili nek sade a ne još im vlast dadne poticaj i briga nji,jebem vas,reketaši svog naroda ne znam što niste,daj samo meni i mojima

 • A što biste to vi blokirali? Blokirate ceste da ne može prolaziti normalan narod. Blokirajte ulaze u federalne institucije, ako imate muda, krkani jedni polupismeni. Među ovim prosvjednicima pola je foliranata. Inače, pravim braniteljima kapa dolje i svaka čast.

 • Kako ste zabotavljeni ?Da niste otisli u skripare .po gospodo vojnici rat je vec zavrsen sada se vodi hladni rat ponovo pa kome metak kome imetak.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.