Zaboravite na kozmetiku: Uz ovih pet navika zračit ćete prirodnom ljepotom – Jabuka.tv

Zaboravite na kozmetiku: Uz ovih pet navika zračit ćete prirodnom ljepotom

1. San (beauty sleep)

Engleski termin beauty sleep ne koristi se tek tako bez veze. San odmara organizam te opušta napetu kožu koja se obnavlja za vrijeme sna. Ako nekoliko noći za redom ne spavate, to će najprije biti vidljivo na vašem licu. Zato, odspavajte svojih (bar) osam sati ili koliko vam je već potrebno.

2. Opuštanje

Ozloglašeni stres je tihi zločinac koji lagano ali uspješno narušava stanje organizma i izgled tijela, ali i lica. Zato osmislite svoje metode opuštanja poput kupki, masaža, društva ugodnih ljudi i uhvatite svojih nekoliko minuta u danu jer osjećat ćete se bolje i naravno izgledati ljepše.

3. Zdrava prehrana

Za početak je bitno ne preskakati doručak, te na taj način metabolizam staviti u radni ritam. Birajte lagane obroke, primjerice one koje biste jeli u trenutcima kada se osjećate loše, nešto poput juhica, jela s rižom, povrća, jogurta i voća. Izbjegavajte masno i slatkiše, iako nije zabranjeno počastiti se s nečim slatkim. Naravno, ne zaboravite piti puno vode!

4. Vježbanje

Pronađite svoje idealne vježbe, nešto što vas zanima, a pritom i uveseljava. Vježbanjem tijelo luči više endorfina, a samim tim se i vi osježate bolje, prenosi Cromoda. Kroz znoj se rješavate loših tvari iz organizma, a pritom ste čvršći, jači i – što je u ovom članku najvažnije – bolje izgledate!

5. Ne zaboravite uživati u životu

Pokušajte izbaciti riječ ‘moram’ iz rječnika i uvrstite sljedeće termine: želim, volim, hoću i uživam. Probajte većinu vremena raditi ono što volite, ili ako si to ne možete priuštiti, izvucite najbolje iz trenutne situacije. Plešite, družite se i što više se smijte!


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.