Zabilježen je i treći: Serija snažnih potresa razbudila Hrvatsku, najveće štete u Sisku i Petrinji – Jabuka.tv

Zabilježen je i treći: Serija snažnih potresa razbudila Hrvatsku, najveće štete u Sisku i Petrinji

Nakon što se jutros u 6:28 sati zatresao središnji dio Hrvatske magnitude 5,1 po Richteru, nova dva snažna potresa osjetila su se u 7:50 sati.

Kako javlja EMSC, isto područje zatresla su još dva jača potresa, jedan magnitude 4.7 i jedan magnitude 4.1.

Epicentar je bio 50 kilometara jugoistočno od Zagreba, a 11 jugozapadno od Siska, na dubini od 2 km.

Od prvog potresa se još utvrđuju štete, a najgore pogođeni su Sisak i Petrinja.

Podsjećamo kako je prvi jutarnji potres zatresao je Hrvatsku u 6:28 sati. Prema prvoj procjeni potres je bio jačine 5,1, a po nekim izvorima 5,2 po Richteru.

Prve fotografije nakon potresa u Hrvatskoj: Popucali zidovi, fasade i dimnjaci

Epicentar potresa bio je na 50 kilometara jugoistočno od Zagreba i 13 kilometara jugozapadno od Siska, na dubini od 2 kilometra.

Jutros u 6:28 zabilježili smo jak potres. Prema dosadašnjim računima magnitude 5,1 prema Richteru. Epicentar potresa bio je 50-tak kilometara sjeveroistočno od Gline, dakle područje Pokupskog. Na tom je području već bio potres 1880. godine. Zasad nemamo nikakvih dojava o štetama. Još obrađujemo podatke, izjavio je za HRT4 Krešimir Kuk iz Seizmološkog zavoda Hrvatske.

Reakcije građana

Građani javljaju da se potres osjetio u cijeloj kontinentalnoj Hrvatskoj, pa i na obali.

Treslo se 15-20 sekundi, probudilo me, napisao je jedan stanovnik Ivanić-Grada na stranici EMSC.

U Karlovcu je treslo. Po subjektivnoj procjeni jače je treslo nego zagrebački, piše građanin Karlovca.

Ja sam iz Pazina i osjetio sam drmanje…Točnije moj pas. Probudio se i gledao u prazno..a onda mi se tresao ormar par sekundi…Užas

Donji Stupnik, tutnjava ali nekako reska, ne prigušena. Jako se treslo, par sekundi, tresli su se prozori, šalaporke na prozorima, krevet, čaše u vitrini. S obzirom na iskustva onog prvog ,u proljeće, nisam mislio da je tako jaki, ja sam predvidio oko 4. Uglavnom vrlo neugodno buđenje i strah, prenosi Index.hr.

Snažni potresi u ožujku pogodili Zagreb i okolicu

Podsjetimo, u ožujku su Zagreb i okolicu pogodila dva potresa slične snage. U zoru 22. ožujka, u 6:23 ujutro, Zagreb je pogodio potres snage 5.5 po Richteru. Nakon toga dogodilo se još pet potresa, magnitude od 3 do 5 po Richteru.

Popucali su zidovi na zgradama diljem grada. Materijalna šteta je ogromna, posebno na brojnim zgradama u gradskom centru. Prava sanacija započinje ovih dana.

Prve fotografije nakon potresa u Hrvatskoj: Popucali zidovi, fasade i dimnjaci

Snimka s nadzorne kamere iz Siska pokazuje koliko je jak potres bio

(www.jabuka.tv/Foto: Sisakportal.hr/Siscia.hr)


10 komentara

    • To je mitologija, preslik starozavjetnih opisa o egzilu izraelaca.
      U 1. stoljeću – krajem kojega je pisano tzv. “Evanđelje po Mateju” koje jedino opisuje taj događaj – je cirkulirala “proširena verzija” među populacijom kako je faraon zapravo dao pobiti hebrejsku djecu jer su ga upozoravali da se među njima ima roditi pretedent na prestolje – Mojsije. Njegove roditelje na to u snu upozoravaju, i oni ga štite, a Mojsije se kasnije tek vraća nakon smrti faraonove i ovih koji ga žele ubiti da zaštite krunu.

  • Boziji gnjev dolazi previse smo se odvojili od boga.Posljednja vremena apsolutno toliko razvrata bluda medu mladima,a i starima preljuba razvoda alkohola droge sve gore i gore nazalost.Jedino nevolja moze vratiti bogu ,a ovu omladinu bojim se ni to totalno unisteni mozgovi.

  • Aj vi turbo religiozni fanatici zatvorite se negdje u crkvu i molite ili se ritualno bicujte ili sta god vec radite u 4 zida, nevjerojatno da netko prirodne katastrofe i klimatske promjene u 21. stoljecu pripisuje bozanskoj intervenciji, zalosti i jada ibogati dragog vise.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.