Zabavne aktivnosti za savršeno oblikovanu stražnjicu

Za savršeno oblikovanu stražnjicu postoji čitav niz vježbi. Neke od njih su vrlo zahtjevne, ali postoje i one koje jednostavno pomažu postići savršen oblik.

Kako oblikovati stražnjicu jednostavnim aktivnostima?

Ukoliko želite spojiti korisne vježbe za oblikovanje stražnjice i zabavne aktivnosti, isprobajte preskakanje užeta, hodajte stepenicama, a možda biste mogle isprobati i veslanje.

Rolanje

Iako ovo zvuči kao prava zabava, rolanje je ozbiljna vježba. Osim što ćete potrošiti višak kalorija (sat vremena vožnje rolama sagorjet će gotovo 500 kalorija ), vaši mišići također rade. Rolanjem će se aktivirati mišići nogu, stražnjice i bedara. Nakon dva do tri tjedna rolanja vidjet ćete prve rezultate na svome tijelu.

Veslanje

Ne morate se doista uputiti na more ili obližnje jezero. Dovoljno je u teretani skočiti na spravu za veslanje i na dvadesetak minuta se pretvarati da ste sudionik utrke. Fokusirajte se na to da su vam stopala “zalijepljena” za pedale, dok se odgurujete petama. Sva snaga za veslanje mora dolaziti iz stražnjice.

Preskakanje užeta

Ova vježba sagorijeva više kalorija od većine drugih kardiovaskularnih vježbi. Također, paralelno oblikuje i gornji i donji dio tijela. Za dodatan učinak na pozadinu malo izmijenite tehniku skakanja: skupite noge i savijte koljena, pa uže preskačite naizmjence ulijevo i udesno, kao da vozite slalom.

Podizanje noge na lopti

Ovom ćete vježbom utjecati i na stražnjicu. Lezite na loptu za pilates tako da se bokovima i trbušnim mišićima oslanjate na nju, a podlakticama se pridržavajte na tlu.

Držeći lijevu nogu na podlozi, zategnite desnu i podignite je tako da bude u ravnini s kralježnicom. Stisnite mišiće stražnjice. Važno je ne podizati nogu previsoko jer će tada raditi mišići leđa, piše Ordinacija.hr.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.