Za zdravu vezu nije dobro stalno biti skupa, dajte nekad prostora svom partneru

Da bi veza cvjetala i napredovala, partneri moraju biti predani ne samo jedni drugima, već i sebi i svom osobnom razvoju.

Važno je da u vezi imate vremena samo za sebe, kultivirajući vlastite interese, radeći stvari u kojima uživate sami, što dovodi do zadovoljstva i osjećaja ispunjenosti, objašnjava licencirani psihoterapeut i seksualni terapeut Michael Moran, prenosi Mindbodygreen.

Ako nemate dovoljno vremena za sebe, može doći do neslaganja u vezi pa čak i do prekida ili prevare kako biste ponovno uspostavili osjećaj sebe.

Zdrava odvojenost presudna je u osjećaju želje za nekim ili nečim drugim, dodao je bračni terapeut Ian Hoge.

A kada vrijeme provodimo sami, psihoterapeut Ken Page kaže da tako vraćamo važne dijelove svog identiteta. Međutim, kada ih zanemarimo, gubimo jedan dio njega koji je apsolutno neophodan za bogat život.

Odustati od puta samootkrivanja znači odreći se jedne od najbogatijih dimenzija svog života, napominje.

Iako može biti malo neugodno reći svom partneru da trebate malo prostora, ako to kažete na pravi način, nitko se neće naljutiti.

Moran kaže da prije nego to kažete, razmislite o tome zašto vam treba više vremena od onog što ga već imate za sebe.

Podijelite ovo sa svojim partnerima tako da naglasite da ne mislite o provođenju manje vremena s njima, već o provođenju više vremena s vama samima i da vam je to u tom trenutku važno, dodao je.

Također je važno razjasniti i potrebe svog partnera, kaže Hoge, prenosi Avaz.

Vašem partneru možda neće trebati toliko razdvojenosti kao vama. Dakle, razjasnite koja su vaša očekivanja, potrebe i granice, a zatim razmislite o načinima kako se sresti u sredini. Razgovarajte o jedinstvenim razlikama i razmislite o prihvatljivim načinima prihvaćanja potreba kod oboje, rekao je Hoge.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.