Za slike Gotovine na Pecari NS BiH kažnjava, dok slike Kapetana Dragana slave!?

Nogometaši Borca sinoć su u utakmici 10. Kola Premijerlige BiH svladali Slobodu s 1:0 golom Petra Kunića, no u središtu pozornosti nisu bili igrači, već navijači domaćeg kluba

Naime, oni su tijekom svih 90 minuta na tribini gdje su bili smješteni, imali istaknut transparent s likom Dragana Vasiljkovića koji je javnosti poznatiji kao kapetan Dragan.

Podsjetimo, Vasiljković je osuđen na 15 godina zatvora pred sudom u Splitu za ratne zločine nad hrvatskim vojnicima i civilima.

Ovo nije bio problem ni za delegata Harisa Gvozdena iz Sarajeva koji je u svom izvještaju napisao samo da su “Lešinari” koristili pirotehnička sredstva, ali ne i da su veličali ratnog zločinca.

“Utakmica organizirana shodno Propozicijama natjecanja BH Telecom Premijer lige BiH. Klub domaćin osigurao sve uvjete za odigravanje utakmice. Radni sastanak – Briefing održan na vrijeme sa svim prisutnim službama i službenim licima. Službeni predstavnici klubova uredno i na vrijeme predali spiskove igrača s urednom identifikacijom (igrače do 21 godine, kao i igrače strane državljane). Na terenu za vrijeme igre nije bilo incidenata, dok je u dijelu tribine gdje su bili smješteni domaći navijači (organizirana navijačka skupina tzv. “Lešinari”) došlo do upotrebe pirotehničkih sredstava. Na utakmici prisustvovala organizirana navijačka skupina gostiju” – napisao je Gvozden u svom izvještaju.

Kada malo vratimo film u ne tako davnu prošlost i prisjetimo se zbog čega je sve NK Široki Brijeg kažnjavan nakon “ispada” svojih navijača, pa i isticanja slika generala Ante Gotovine, koji je oslobođen svih optužbi u Haagu, onda su ovakve pojave i žalosne i zabrinjavajuće i ovo je pokazatelj kako su Hrvati u BiH uistinu ugroženi u određenim segmentima. Ali samo oni Hrvati koji su smetnja tamo nekim drugim, “većim” Hrvatima, jer bolji poznavatelji nogometnih (ne)prilika u BiH znaju kako u tom istom Savezu ponajveći utjecaj zapravo imaju ti neki drugi Hrvati i hrvatski športski klubovi.

(www.jabuka.tv)

 

 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.