Za samo 12 dana prikazivanja ovaj film zaradio milijardu dolara

Film Avatar: Put vode dosegao je zaradu od milijardu dolara samo nekoliko dana nakon što je stigao u svjetska kina.

Nastavak najuspješnijeg filma svih vremena iz 2009. godine, Avatara, premijeru je imao 16. prosinca, a zaradu od milijardu dolara dosegao je nakon drugog vikenda u kinima.

Time je u samo 12 dana prikazivanja postao treći film s najvećom zaradom u ovoj godini, iza Top Gun: Mavericka i Jurassic World: Dominiona.

Čarobnu granicu službeno je probio u ponedjeljak, a vjeruje se kako bi Avatar: Put vode mogao premašiti ukupnu zaradu prvog filma, koji je zaradio 2.9 milijardi dolara, što ga čini filmom s najvećom zaradom u povijesti.

Radnja filma se nastavlja više od jednog desetljeća nakon događaja iz prvog dijela. Jake Sully, otkad je odlučio trajno prenijeti ljudsku svijest u svoje tijelo Avatara i postati novi vođa naroda Na’vi, živi na Pandori s obitelji, koju je osnovao s Neytiri.

Sam Worthington i Zoe Saldaña ponovili su svoje uloge Jakea Sullyja i Neytiri, koji sada kao roditelji puni ljubavi pokušavaju održati obitelj na okupu.

James Cameron u svim svojim filmovima stvara iskustvo uranjanja u novi svijet, u kojem se gledatelji osjećaju kao da sudjeluju uz likove u njihovim avanturama. To nikada nije bilo bliže istini nego u filmu Avatar: Put vode koji predstavlja novi kreativni zenit za izuzetno talentiranog redatelja koji, opet, pomiče granice filmskog pripovijedanja, ističe se u najavi.

Stručno koristeći poboljšanu 3D tehnologiju, Cameron udubljuje filmske gledatelje u naraciju, omogućujući im da istinski dožive okruženje Pandore s bogatim detaljima i dajući im priliku da prijeđu njezinim veličanstvenim prostranstvima zajedno s hrabrim i odvažnim junacima Jakeom i Neytiri, dodaje se.

U produkciji Camerona i Jona Landaua, u filmu glume Sam Worthington, Zoe Saldaña, Sigourney Weaver, Stephen Lang i Kate Winslet. Za scenarij su zaslužni James Cameron, Rick Jaffa i Amanda Silver.

(www.jabuka.tv)

7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.