Za odličan prvi spoj još uvijek vrijede pravila “stare škole”

Duži životni vijek, kontracepcijske pilule i Facebook uvelike su promijenili današnju percepciju veze, no neka stara pravila izlazaka vrijede i danas. Prvi dojam je jako važan zato se u svakom trenutku treba truditi i izgledati najbolje što možete. Nikad ne znate kada i gdje možete susresti ljubav svog života.

Samopouzdanje je seksi

Muškarci vole samopouzdane žene. Lijep osmijeh, pravilno držanje i razgovijetan govor odaju smirenu ženu koja je sigurna u sebe, a to će pripadnike jačeg spola zasigurno osvojiti.

Loš zadah ne vodi drugom spoju

Higijena je izrazito bitna, počevši od vlastitog tijela, čistog automobila pa do mjesta u kojem ste dogovorili spoj. Preporučuje se voditi računa i o zadahu i čistim zubima. Loš zadah zasigurno neće osigurati drugi spoj.

Kašnjenje je znak nepoštivanja

Iako svatko može zakasniti, pristojno je potencijalnom partneru javiti kad stižete. Tako ćete mu pokazati da poštujete njega i njegovo vrijeme, u suprotnom će vaše ponašanje biti nepristojno.

Džentlmen plaća račun

Po nepisanim pravilima onaj tko poziva treba i platiti račun, no i muškarci i žene smatraju kako bi to trebali biti kavaliri. Ako dopustite njemu da plati, pokažite zahvalnost i nemojte dopustiti da vas time ucjenjuje.

Dobre manire su uvijek u modi

Dobre manire nikad ne izlaze iz mode, pa su tzv. četiri čarobne riječi, molim, hvala, izvoli i oprosti, u razgovoru uvijek dobrodošle. One ukazuju na pristojnost i dobar odgoj, a teme o izlučevinama na prvom spoju nisu poželjne.

Govor tijela otkriva nervozu

Samo trećina ukupne komunikacije odvija se putem govora, sve ostalo otkriva govor tijela. On odaje vaše prave osjećaje, pa tako na prvom spoju treba izbjegavati igranje s kosom i stalno popravljanje odjeće jer će to otkriti nervozu. Ona je na prvom spoju posve normalna, pa ne treba sve uvijek izgledati onako kako se čini. Treba biti vrlo oprezan pri formiranju mišljenja o budućem partneru i ne zaključivati naprečac.

Uvijek budite iskreni

Iskrenost je u vezi jako važna, a nastavite li izlaziti vaš partner će vas s vremenom upoznati. Jednostavno nema smisla svoje mane prikrivati lažima zato što biste se na kraju sami mogli uhvatiti u mrežu laži.

Seks na prvom spoju nije najbolja ideja

On dolazi u obzir samo ako oba partnera to žele. Bolje ga je ostaviti za neki drugi spoj jer će u suprotnom partner pomisliti kako je potencijalni partner agresivan.

Pravilo tri dana više ne vrijedi

Unatoč svim čudima moderne tehnologije, telefonski poziv je još uvijek jasan znak da se potencijalnom partneru sviđate. On je direktan i jasan za razliku od SMS poruka koje mogu imati više značenja. Pravilo da s pozivom treba pričekati više ne vrijedi, pa partnera možete nazvati već sljedeći dan ako osjećate da ste se povezali.

Njemu jednostavno nije stalo

Ako ne nazove nakon prvog spoja, najbolje je ne izmišljati izgovore već jednostavno priznati kako ga ipak ne zanimate. Tako ćete uštedjeti vrijeme i energiju za pravog partnera.

Slično vrijedi i za potencijalnog partnera koji se ni na prvom, ali ni na petom spoju nije potrudio pronaći mjesto za izlazak ili pripremiti nove teme za razgovor. To je samo znak da nije zainteresiran, prenosi 24sata.hr.

(www.jabuka.tv)1 komentar

  • E ajmo malo skratit… Dođite po nju u novoj E,C,S ili G klasi marke mercedes i zaboravite sve ovo gore navedeno… Nažalost realnost… Ja sam svoju s golfom,imao srece,dobra žena…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.