Za neregistrirano vozilo u HNŽ-u i SBŽ-u kazna od 400, drugdje od 100 KM

Postavljanje nadzornih kamera u nekim bh. gradovima mnogima je postalo noćna mora.

Naime, one snimaju svaki ulazak ili izlazak iz naseljenog mjesta, a u policijskim postajama s posebnom pozornošću praćena su sumnjiva vozila, među kojima su i ona kojima je istekla potvrda o registraciji.

Tako su neki vlasnici vozila dobili i po “tuce” kazni, a mnogima je iznos kazni premašio i vrijednost vozila. Iako su kamere donijele više reda u prometu, čime se broj neregistriranih vozila znatno smanjio, struka iz prometnih znanosti uočila je neke nepravilnosti u svezi s primjenom Zakon o osnovama sigurnosti prometa.

Još bez državne agencije

Da se motornim vozilom kojem je registracija istekla ne smije upravljati ni minutu nakon isteka registracije, jasno je i pticama na grani. Međutim, sporno je što se zakon ne primjenjuje, točnije, različito se tumači u raznim dijelovima BiH.

Zakon o osnovama sigurnosti prometa na cestama jedinstven je za cijelu BiH. Primjena kaznenih odredbi zakona u Republici Srpskoj, Distriktu Brčko i osam županija u Federaciji BiH jedinstvena je, dok je različita u Srednjobosanskoj i Hercegovačko-neretvanskoj županiji u pogledu isteka potvrde o registraciji motornih vozila, rekao je za Večernji list BiH mr. sc. Žarko Šantić, dipl. ing. prometa.

Naime, kako dodaje Šantić, tumačenje zakona je različito, zbunjujuće i izaziva pravnu nesigurnost građana.

Bez obzira na to što imamo tako loše ceste koje su među najlošijim u Europi, lošu prometnu regulativu, lošu sigurnost prometa na cestama, poduzimanje represivnih mjera nije uvijek učinkovita, nego savjetodavna mjera, ima svoju dobru stranu, a i učinak koji treba primjenjivati. Kasnimo u svemu pa i u prometu nemamo još uspostavljenu agenciju za sigurnost prometa na razini Bosne i Hercegovine, ni u Federaciji BiH, čija bi isključiva zadaća bila bavljenje sigurnošću prometa na cestama. Zbog toga mjerodavna resorna ministarstva na državnoj i federalnoj razini trebaju što žurnije formirati takvu vrstu agencije, naveo je Žarko Šantić.

Kako tvrdi Šantić, zakonom je definirano da je potvrda o registraciji javna isprava koju za registrirano vozilo izdaje mjerodavno tijelo, a naljepnicu kao dokaz registriranog vozila. Potvrda o registraciji izdaje se s rokom valjanosti od godinu dana.

Policijski službenici prilikom obavljanja redovitih poslova i zadataka na kontroli prometa za dva odvojena prekršaja primjenjuju istu sankciju, a što dovodi do pravne nesigurnosti građana u Bosni i Hercegovini.

Iz Agencije za pravne konzultacije “Smajlović” sa sjedištem u Sarajevu kažu kako u posljednje vrijeme imaju pune ruke posla s ovakvim slučajevima.

Pojmovi isteka potvrde o registraciji vozila i neregistriranog vozila nekim policijskim službenicima i njihovim nadređenima su nejasni pa tako izriču iste kazne za istek potvrde o registraciji vozila od 1 do 30 dana i istek potvrde o registraciji vozila više 30 dana, što ni blizu nije isto, gdje također istek potvrde o registraciji od 1 do 30 dana tretiraju kao neregistrirano motorno vozilo, što nije točno.

Ta dva prekršaja su zasebna i nisu ista.

Neregistrirana vozila mogu biti samo ona koja ne postoje u evidenciji registriranih motornih vozila u IDDEA-i, to su novoproizvedena, uvezena ili su im registarske pločice odjavljene te ako im je potvrda o registraciji istekla više od 30 dana, rekao je za Večernji list dipl. iur Mensud Smajlović iz te agencije.

Što se tiče mjere sankcioniranja u slučaju isteka potvrde o registraciji motornog vozila za jedan do trideset dana, u osam županija u FBiH, Distriktu Brčkom i Republici Srpskoj za navedeni prekršaj izriče se novčana kazna u iznosu od 100 KM i jedan kazneni bod koji se upisuje u središnji registar novčanih kazni BiH. S druge strane, u Hercegovačko-neretvanskoj županiji i Srednjobosanskoj županiji za opisani prekršaj sankcija se izriče u iznosu od 400 KM, a kao posljedica izrečene novčane kazne slijedi zabrana upravljanja motornim vozilom od dva mjeseca i dva kaznena boda koja se upisuju u središnji registar novčanih kazni u BiH, dodao je Mensud Smajlović.

Zabrana upravljanja

U navedenim slučajevima radi se o različitim prekršajima i stoga se primjenjuju različite sankcije.

Vlasnik vozila, ako ne produlji registraciju vozila u roku od 30 dana od isteka valjanosti potvrde o registraciji vozila, dužan je vratiti pločice mjerodavnom tijelu u roku od osam dana.

Zakonom je propisano da će vozač biti kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 400 do 1.000 KM za prekršaj ako sudjeluje u prometu vozilom koje je neregistrirano ili čija je potvrda o registraciji vozila istekla za više od 30 dana, a kao posljedica novčane kazne slijedi zabrana upravljanja vozilom od dva mjeseca i dva kaznena boda koja se upisuju u središnji registar novčanih kazni BiH, kaže Šantić.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Da budem iskren,po mom skromnom mišljenju,naravno bez uvrede.Svatko tko drugačije misli s moje točke gledista,ali i gledajući na to pitanje u drugačijoj perspektivi i bez osuđivanja nečijeg pogleda i pokusavajuci ga učiniti objektivnim, i razmatrajući svako svoje valjano mišljenje, vjerujem da sam potpuno zaboravio što sam želio napisat.

  • Bitno je da se kazne pišu i naplaćuju ,što se ne objavi vijest o riješenju kakve pljačke i drugih kriminalnih dijela za to niko ne brine

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.