Za mjesec dana autocestom A1 će se moći do Ploča

Unatoč štrajku radnika Konstruktora na autocesti u zaleđu Ploča, radovi se izvode predviđenom dinamikom te neće biti probijanja rokova.

Izvođač radova u posao je uveo dodatne radnike, pa će se dionica od Karamatića do Malog Prologa, koju rade radnici Konstruktora, dovršiti idućeg mjeseca, otkriva Dubrovački vjesnik.

Kako doznaje Dubrovački vjesnik, u Hrvatskim autocestama na svim dionicama u zaleđu Ploča u tijeku su završni radovi.

”Dionica Vrgorac-Ploče bit će gotova i puštena u promet u drugoj polovici mjeseca studenog.

U istom razdpoblju bit će gotove i puštene u promet također i dionice brze ceste Čvor Ploče-Karamatići i dionica Ploče-granica BiH”, izjavila je glasnogovornica HAC-a Kata Kuprešak.

Dolina Neretve i čitava Dubrovačko-neretvanska županija s nestrpljenjem iščekuju spajanje autoceste do Ploča, koja će putovanje prema Splitu skratiti za najmanje sat vremena.

Do sada se putovalo neuvjetnim cestama preko Staševice i Kokorića, jer se nikako nisu mogla iznaći sredstva za spajanje tih jedanaest kilometara Dalmatine, koja je stala u Ravči još prije dvije godine.

Riječ je o zahtjevnim građevinskim radovima, tunelima Šubir, Puljani, Kobiljača i Mali Prolog na spojnoj cesti, te na vijaduktima Veliki Prolog, Otrić Seoci, Brečići-Struga i Kula, čija je vrijednost procijenjena na oko 2,4 milijarde kuna.

DalmacijaNews
Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.